„Așchiuță”, în casă nouă

 

Preșcolarii care urmează cursurile grădiniței “Așchiuță” din municipiul Suceava vor primi în dar o grădiniță nouă și modernă. Conform conducerii administrației locale sucevene, copiii de la această unitate de învățământ erau obligați să-și desfășoare orele în două corpuri de clădiri prea mici pentru necesarul existent.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că lucrările efectuate la grădiniță se ridică la 13,5 miliarde de lei, inaugurarea noului spațiu fiind programată pentru data de 4 decembrie. El a precizat că, din această sumă, 8,5 miliarde au venit de la bugetul local, iar celelalte 5 miliarde de la Guvernul României.
În ce privește vechea clădire ocupată de grădiniță pe Aleea Trandafirilor, ocupantul fotoliului de primar a declarat că vrea să o transforme în sediul Direcției de Cultură din cadrul municipalității. „Este jenant că într-un oraș cu tradiție culturală nu avem un sediu adecvat pentru cultură. Până când se va finaliza clădirea Centrului Cultural Județean, voi înainta o propunere în Consiliul Local pentru ca această clădire să devină sediul direcției de profil din cadrul primăriei”, a conchis Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: