Primarul Ion Lungu își va lua cele 8 zile de concediu fără plată

Edilul-șef sucevean crede că „liberele” forțate nu vor afecta activitatea municipalității

 

Concediul fără plată în care vor trebui să plece în mod obligatoriu bugetarii nu va afecta activitatea Primăriei municipiului Suceava. Cel puțin așa susține primarul Ion Lungu, care a declarat, ieri, că angajații din administrația locală își vor lua libere neplătite, prin rotație, câte 4 zile în noiembrie și altele 4 pe parcursul lunii viitoare. Edilul-șef spune că inclusiv el și adjuncții din subordine se vor conforma prevederilor legale.
„În conformitate cu legislația privind reducerea cheltuielilor în sectorul bugetar, în noiembrie și decembrie salariații Primăriei Suceava vor merge, prin rotație, câte 4 zile în fiecare lună, în concediu fără plată. Toată lumea din primărie, în frunte cu primarul, va avea acest concediu”, precizează Ion Lungu, adăugând că de regimul în cauză au parte atât lucrătorii aparatului propriu al executivului, cât și angajații de la Poliția Comunitară, Direcția Domeniului Public și Direcția Administrării Piețelor.
Excepție fac cele 52 de cadre medicale de medicină școlară preluate de administrația municipală de la Ministerul Sănătății, care, pe fondul gripei noi, vor avea doar zile de muncă cu program redus. „Acestora li se va scădea echivalentul zilelor de concediu fără plată, în echivalent de ore, prin reducerea programului de lucru”, a explicat edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: