Fente pentru un post de director

Revenit după 180 de zile de concediu medical, Vasile Băițan se află în preaviz până pe 20 noiembrie și așteaptă ca instanța să se pronunțe cu privire la legalitatea organizării concursului de ocupare a postului de director coordonator adjunct pe care îl împarte acum cu Bogdan Păstrăv, numit de puțin timp, pe linie politică, de PD-L

 

În ultima perioadă, la nivelul deconcentratelor, în special la instituțiile de sport din județ, a devenit o modă ca posturile de conducere să fie ocupate de două persoane în același timp. Așa se întâmplă că la Direcția pentru Sport a Județului Suceava sunt doi directori coordonatori (Daniel Ungurian și Cătălin Coman), iar la Clubul Sportiv Municipal Suceava sunt doi directori coordonatori adjuncți: Vasile Băițan și Bogdan Păstrăv, primul aflat în preaviz până la 20 noiembrie, cel de-al doilea numit printr-un ordin al ministrului Sorina Plăcintă, la data de 29 octombrie 2009, după ce în prealabil a susținut un examen pe baza unui proiect de management.

În perioada concediului medical, Vasile Băițan a fost în stare totuși să meargă ca observator la jocuri din Liga a V-a!

Situația de la CSM este mai complicată decât pare, dacă punem la socoteală faptul că, înainte de a intra în preaviz, Vasile Băițan a fost 180 de zile în concediu medical, în perioada 04.05.2009- 02.11.2009. Curios este că deși a avut aproape 90 de zile de spitalizare în perioada concediului medical, între o externare și o internare, Băițan nu s-a dat la o parte atunci când a fost delegat în calitate de observator la meciuri din campionatul județean. Așa s-a întâmplat pe 30 august 2009, când s-a prezentat în calitate de observator la jocul Stejarul Cajvana – Standard Rădăuți (Liga a V-a) și pe 23 septembrie 2009, când a fost observator la meciul dintre Știința Mitoc și Eusadi Negostina (Liga a V-a). Cu alte cuvinte, directorul coordonator adjunct al CSM Suceava era în această perioadă bolnav, motiv pentru care și-a luat concediu medical pentru jobul de la club, însă perfect sănătos atunci când a fost vorba să-și exercite calitatea de observator. „Dacă un om este bolnav trebuie băgat direct în cavou?! Am vrut să văd dacă mai pot face față și chiar la un meci nu m-am simțit prea bine și de aceea am și renunțat la a mai merge la meciuri. Eu sunt sub tratament de patru ani de zile”, a explicat Vasile Băițan.

Dr. Virginia Vântu: „Vasile Băițan este cardiac”

Totodată, un angajat al clubului, care a dorit să-și păstreze anonimatul, ne-a spus că pe 31 august a.c., când se afla în concediu medical, Vasile Băițan a fost la sediul CSM unde și-a făcut o adeverință de salariat pe care și-a pus propria semnătură. „Probabil îi trebuia pentru prelungirea concediului medical, dar dacă a semnat-o tot el atunci nu e valabilă”, a precizat sursa noastră. „Nu-mi amintesc”, a replicat Băițan.
Virginia Vântu, medic specialist cardiolog la Spitalul Județean Suceava, ne-a precizat că problemele de sănătate cu care se confruntă Vasile Băițan sunt serioase. „Când s-a prezentat prima dată la mine avea tensiune mare și probleme cu colesterolul. A necesitat mai multe spitalizări și este sub tratament, iar problemele sale de sănătate sunt o moștenire de familie. Chiar dumnealui mi-a spus că fratele său geamăn a murit, având aceleași probleme medicale. Oricum, se poate face o expertiză pentru a se verifica starea de sănătate a acestuia. Este cardiac”, a afirmat dr. Virginia Vântu, care a mai precizat că nu a verificat semnătura adeverinței de la CSM. „Chiar nu m-am uitat să văd dacă e semnată de dumnealui”, a declarat Virginia Vântu.

S-a îmbolnăvit la momentul în care i se anunțase schimbarea din funcția de director coordonator adjunct !

O altă curiozitate este că Vasile Băițan s-a îmbolnăvit subit la începutul lunii mai, când ar fi trebuit să elibereze postul de la CSM Suceava. Dr. Virginia Vântu spune că problemele medicale de genul celor cu care se confruntă Vasile Băițan pot să apară și pe fond de stres. Cauza ar putea fi că, la vremea respectivă, în locul său, PD-L l-a numit pe Cătălin Ciobanu, Băițan fiind în funcție încă de la înființarea acestui post, din perioada în care vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport era Liviu Cepoi. Totodată, trebuie specificat și faptul că, deși a ocupat această funcție în urma unui concurs, Băițan a fost susținut politic de PNL.
Vasile Băițan lasă de înțeles că nu a fost numit politic în funcția de director coordonator adjunct al CSM și tocmai de aceea nu i se pare normal ca acum să fie înlocuit pe linie politică. „Va trebui să treacă un an de zile până când Bogdan Păstrăv va înțelege exact ce înseamnă CSM. Nu se poate compara cu experiența mea în administrație”, spune Băițan.

La un moment dat, Băițan ar fi vrut să fie director coordonator

În lumea sportului din Suceava se vorbește că, la un moment dat, Vasile Băițan ar fi „atentat” și la funcția supremă de la CSM, cea de director coordonator, ocupată și atunci, ca și acum, de Valerică Gherasim.
Mai mult, activitatea de la CSM a directorului coordonator adjunct Vasile Băițan nu a fost una care să-i mulțumească pe o parte dintre antrenorii de la acest club, care consideră că el nu a arătat prea multă implicare în rezolvarea unor probleme. „Eu am fost cel care a făcut intabulările la toate bazele sportive ale clubului. Până atunci nu s-a ridicat un deget”, explică Băițan.

După modelul de la DSJ, și la CSM instanța va avea ultimul cuvânt

Cert este că Vasile Băițan a acționat deja în instanță ordinul ministrului Sorina Plăcintă prin care aceasta a permis organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director coordonator adjunct al CSM, concurs în urma căruia Bogdan Păstrăv a fost numit în această funcție. „M-am consultat cu trei avocați și sunt șanse 1000% să câștig, însă oricum nu vreau să mai ocup în continuare acest post”, a mai spus Vasile Băițan.
Până când instanța se va pronunța și se va încheia preavizul lui Vasile Băițan (20 noiembrie), atât el cât și Bogdan Păstrăv își vor împărți fotoliul de adjunct de la CSM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: