În municipiul Suceava

Virusul AH1N1 ar putea închide discotecile și suspenda balurile bobocilor !

Măsuri de prevenire a gripei noi vor fi instituite în spațiile frecventate masiv din piețele agroalimentare, Bazar și supermarketuri

În școlile sucevene va fi asigurat un număr minim de măști de protecție contra virusului AH1N1, precum și materialele dezinfectante necesare.

 

Așa s-a decis în ședința extraordinară a Comitetului local pentru situații de urgență, șeful structurii, primarul Ion Lungu, cerându-le medicilor din subordinea executivului să întocmească și să prezinte un inventar al stocurilor deja existente, precum și cu necesarul din unitățile școlare. „O parte dintre școli și-au procurat aceste mijloace și materiale, părerea noastră fiind că fiecare unitate trebuie să aibă, pentru o situație de forță majoră, măcar câte 200 de măști”, subliniază dl Lungu, adăugând că primăria ar putea sprijini financiar unitățile de învățământ care nu dispun de fonduri în acest scop.
Edilul șef a mai spus că, în funcție de evoluția epidemiei de gripă nouă, întâlnirile publice vor fi limitate ca număr sau chiar vor fi interzise. „În funcție de evoluția lucrurilor, la întâlnirea de săptămână viitoare a Comitetului local pentru situații de urgență, urmează să se ia o decizie în acest sens. În primul rând ne gândim la mediile publice foarte aglomerate, iar pentru limitarea eventualelor focare de gripă nouă, trebuie să avem în vedere și o asemenea măsură”, explică primarul, adăugând că există posibilitatea suspendării balurilor bobocilor și a interzicerii organizării discotecilor. Dl Lungu a reliefat că toate cele menționate vor fi acompaniate de măsuri de prevenire în spațiile frecventate masiv din piețele agroalimentare, Bazar și supermarketuri, fiind inițiată și o acțiune preventivă de informare prin afișe, broșuri și pliante.
„Trebuie ca, în eventualitatea apariției unui focar mai mare, să fim pregătiți să-l gestionăm împreună cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică”, a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: