Pentru jumătate din „săracii” Sucevei

34 de lei înseamnă nimic

Cei mai mulți dintre locuitorii municipiului Suceava nu sunt atât de săraci precum vor să pară. Un exemplu în acest sens este și faptul că mai puțin de jumătate dintre beneficiari au venit la primărie să-și ridice ajutorul de la Uniunea Europeană. Este vorba despre 15 kg de făină albă și 4 kg de zahăr.

 

Un calcul la prețul pieței demonstrează că valoarea acestui ajutor se ridică, în varianta cea mai costisitoare, la aproximativ 40 de lei.
Mințile luminate de la primărie au decis să depoziteze pachetele cu zahăr și făină la sediul din Burdujeni. Așadar, ca să-și ridice ajutorul, beneficiarul trebuie să se deplaseze în cartierul de la marginea capitalei județului.
Cum bine știm, o cursă dus-întors cu microbuzul sau autobuzul primăriei costă fix trei lei. Dar, având în vedere cantitatea, adică 19 kg, pentru a căra pachetul, “săracul” trebuie să se deplaseze la Burdujeni însoțit de o altă persoană. Asta înseamnă că fix șase lei sar din buzunarele și așa găurite ale beneficiarului.
Dacă scădem costul transportului, constatăm că valoarea pachetului care poartă marca UE este de 34 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: