DSP recomandă sucevenilor să limiteze deplasările în Ucraina

Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă cetățenilor județului Suceava “să limiteze pe cât posibil deplasările pe teritoriul Ucrainei”, ca urmare a creșterii continue a numărului cazurilor de infecții respiratorii și gripă din această țară.

 

Potrivit șefului DSP, dr. Ludovic Abiției, s-a primit o atenționare și din partea șefului Administrației de Stat Cernăuți, Vladymyr Kuliș, care, la rândul său, a recomandat evitarea călătoriilor în această zonă.
“Unele persoane prezentate la o consultație medicală după o călătorie în Ucraina și de la care s-au recoltat probe biologice pentru a fi trimise Institutului Cantacuzino în vederea confirmării existenței virusului AH1N1, au simptome severe, specifice unor infecții acute ale căilor respiratorii, cu potențial de complicații majore”, a declarat ieri dr. Abiței.
În același context, DSP a solicitat ieri primăriilor din zona de graniță, care au puncte de trecere simplificată a frontierei pe raza lor, să permită asistenților comunitari din subordine să asigure asistență medicală pe parcursul zilei, întrucât nu există alt personal medical acolo. De asemenea, s-au distribuit materiale de protecție pentru personal și pentru polițiștii de frontieră, constând în măști, mănuși chirurgicale, dezinfectante. Dr. Abiței a mai informat că a trimis o adresă și la Universitatea suceveană, care cuprinde Ordinul 1094 al ministerului referitor la măsurile ce se impun. “Și studenții trebuie informați, iar, când apar fenomene de boală, să se autoizoleze și să apeleze la medic”, a spus el.
În perioada 26 octombrie – 1 noiembrie, la Suceava au fost confirmate 7 cazuri de gripă nouă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: