Program artistic la Iulius Mall

Duminică, 18 octombrie 2009, la Iulius Mall Suceava, în organizarea teatrului de păpuși „Pupets”, partener media Televiziunea PlusTV, a avut loc un interesant program artistic, prezentat de către 50 elevi de la SAM Măriței și Școala Generală Nr. 1 Dărmănești, județul Suceava.

 

Cum aproape fiecare elev a fost însoțit de 1-2 părinți, ajungem la un număr impresionant de persoane care au participat la această acțiune. Tot aici trebuie să-i includem și pe telespectatorii din rândul cumpărătorilor de la Mall.
Programul a fost prezentat de eleva Spetcu Lavinia, de la SAM Măriței, și a debutat cu o dramatizare după povestea „Soacra cu trei nurori”, de Ion Creangă (unii mucaliți dintre spectatori au spus că trebuia să se numească „soacra cu trei guverne”), interpretată magistral (costumație și recuzită la înălțime) de către elevii Andreea Robciuc, Daria Rebenciuc, Larisa Senciuc, Bianca Cebureac, Raluca Moscaliuc, Alexandru Maruneac, Mihai Moscaliuc și Adrian Creață.
Toate bune și frumoase, dar tehnica sunetului pentru transmisii teatrale… a lăsat de dorit. Poate că pe viitor lucrurile se vor îndrepta.
Regia a fost asigurată de dra învățătoare Alina Chidoveț, de la SAM Măriței, care a fost „sufletul” întregii activități.
A urmat un vals vienez, interpretat de un numeros grup de dansatori, între care cei mai admirați au fost: Robert Sveduneac, Ilie Spetcu, Dalia Barbir și Mădălina Bejenaru, 4 preșcolari de la GPN Măriței (dna Ivasiuc Aurora). Instructor, aceeași învățătoare Chidoveț Alina.
Elevii claselor a IV-a și a V-a au interpretat „On the Mountain”, sub îndrumarea drei profesoare de limba engleză, Anca Ciutac.
În finalul programului, grupul „Lasteocica”, însoțit de dna învățătoare Cristina Bodnariuc, a interpretat cântecele: „Iac be ia mala crela orlene” și Cobzarul.
Interesant a fost faptul că nu s-a putut preciza în ce limbă s-a cântat. Unii au susținut că în limba ucraineană, alții în limba ruteană, însuși organizatorul principal a fost pus în încurcătură, spunând că dumnealui știe că în comuna Dărmănești încă se mai vorbește în limba ucraineană. Subsemnatul, nefiind specialist în această problemă…. mă cam delimitez. Grupul era de la Școala Gen. cu Clasele I-VIII Nr. 1 Dărmănești.
Mai adăugăm faptul că a fost o acțiune reușită și că un număr de 12 elevi au fost premiați cu câte o masă la restaurantele din mall.
Astfel de acțiuni au loc în fiecare duminică. (KOLEA KURELIUC, reporter ocazional)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: