Suceava

Nouă asociații nu vor primi apă caldă și căldură, din cauza datoriilor

Debitele totale de peste 15 miliarde de lei vechi, figurează la unele grupări de proprietari tocmai din anul 2005 > Poziția de “lider” este ocupată de Asociația de Proprietari 41 din Cuza Vodă 5, care are datorii de peste 6 miliarde de lei vechi

Nouă asociații de proprietari din cartierul Burdujeni al Sucevei nu vor primi apă caldă și nici căldură, din cauza datoriilor pe care le au la SC Termica SA. Este vorba de asociațiile 49 Castor, E37, 75, 55 Mes, 62, Cămin Famos, 31 Eroilor, 41 și T3, care au față de producătorul și furnizorul local de energie termică datorii „istorice”, cu tot cu penalități de întârziere, de 1.506.151 lei, adică mai mult de 15 miliarde de lei vechi.

 

Cele mai mari restanțe la plată aparțin Asociației de Proprietari 41 din cartierul Cuza Vodă 5, care are de plătit apa caldă și căldura livrate din luna decembrie 2008, dar și penalități din cauza întârzierii la plata unor facturi din luna ianuarie 2006 – în total, peste 600.000 de lei
Cea mai veche datorie față de Termica Suceava o are Asociația 75 Gară, care nu și-a plătit facturi din aprilie 2007 și penalități din octombrie 2005, în sumă totală de 134.364 de lei.
Pe „podium” se află și Asociația 31 Eroilor, din cartierul Cuza Vodă 4, care figurează cu debite totale de aproape 390.000 de lei, și Asociația T3 Intersecție, cu circa 137.000 de lei.
„SC Termica a depus toate eforturile de impulsionare a plăților, în scopul reglementării situației financiare a asociațiilor de proprietari menționate; s-au transmis preavize în nenumărate rânduri și s-au întocmit grafice de eșalonare a datoriilor care nu au fost respectate. Nici noi nu o putem duce așa la nesfârșit și ne confruntăm la rândul nostru cu probleme financiare generate de neîncasarea contravalorii energiei termice livrate și a penalităților de întârziere”, a comunicat Constantin Plăcintă, directorul general al SC Termica SA Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: