Presată de timp

Primăria Sucevei sistează lucrările de înlocuire a magistralelor de termoficare

Măsura extremă este luată pe fondul neîncadrării în termenul limită de finalizare de 15 octombrie, restul de 10-15% din intervențiile la conductele principale urmând a se face în primăvara lui 2010 > Termica va umple instalațiile și va face probele de presiune începând cu 10 octombrie, apa caldă ajungând în apartamentele sucevenilor la jumătatea lunii viitoare

 

Pe 10 octombrie, lucrările de modernizare a magistralelor de transport a energiei termice vor înceta pentru a fi umplute rețelele și a se face probe în vederea reluării furnizării apei calde către populație. Cel puțin aceasta este concluzia comandamentului de ieri, de la sediul Primăriei, cu responsabilii din programul de reabilitare a sistemului centralizat de termoficare a Sucevei. Decizia este luată pe fondul neîncadrării în termenele pentru finalizarea lucrărilor de pe conductele principale, intervențiile, ajunse în stadiul de 85-90%, urmând a fi reluate în primăvară.
Sucevenii nu mai au apă caldă la robinete din luna iulie, când a început revizia anuală de la CET, ulterior demarând și procedurile de înlocuire a conductelor și de modernizare a 5 puncte termice. Inițial, ca termen pentru încheierea execuției a fost stabilită data de 1 octombrie, însă, din cauza neîncadrării în grafic, s-a avansat limita de 15 octombrie. „Ultimul termen pe care mi-l asum este 10 octombrie. Până atunci trebuie să vă retrageți de la lucrări”, le-a spus edilul-șef constructorilor, adăugând că până pe 15 octombrie trebuie umplute conductele și efectuate probele de presiune pe rețele. Dl Lungu le-a cerut celor de la Incom Iași, Conest Iași și Instcomp Suceava „să facă pe dracul în patru”, să mai aducă muncitori, astfel încât să se profite la maximum de cele trei săptămâni rămase și „să se mai salveze, cât de cât, din aceste lucrări”.
Ocupantul fotoliului de edil-șef din Areni relevă că, la licitație, a pretins firmelor câștigătoare să aibă câte 100 de lucrători fiecare, în timp ce, la o ultimă inventariere, s-a constatat că în teren era un total de 133 de oameni. Până acum săpăturile au ajuns la 65% din program, iar montarea conductelor la 45% din plan, primarul reamintindu-le prestatorilor despre penalitățile care pot fi aplicate pentru neîncadrarea în grafic. Întrucât acestea din urmă sunt mari, primul gospodar al orașului a pus în vedere că va recurge la măsura punitivă în cauză doar punctual, în situații flagrante de nerespectare a obligațiilor asumate. „Vine vremea scadenței și o să ne socotim. Nu aș vrea să aplic acele penalități, de 1% pe fiecare zi de întârziere, dar, de la caz la caz, le vom activa acolo unde nu s-a dat dovadă de o minimă înțelegere”, a atenționat Ion Lungu, pretinzând, în perioada imediat următoare, deblocarea cu prioritate a centrului urbei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: