Noul centru de dializă prinde contur

Clădirea noului centru privat de dializă, din curtea Spitalului Județean, a prins deja contur, fiind ridicată la exterior, cu demisol, parter și etaj, urmând a fi realizate arhitectura interioară și instalațiile, a precizat șeful Centrului Județean de Dializă de la Spitalul Județean Suceava, dr. Mihai Ardeleanu.

 

“Probabil că lucrările vor fi terminate în 3-4 luni, așa cum a estimat inițial firma Fresenius, care realizează noul centru. Anul viitor ne va găsi pe noi în casă nouă, Centrul de dializă de la Rădăuți va fi aproape de termen, iar la cel de la Câmpulung lucrările vor începe. Iată că, după 15 ani, stația noastră de dializă a făcut pui”, a declarat ieri dr. Ardeleanu.
Potrivit domniei sale, noul centru de la Suceava va funcționa cu 42 de aparate de dializă, iar activitatea actualului centru de dializă se va muta acolo, mai puțin cea pentru bolnavii aflați în stare acută, pentru care vor funcționa 4-5 aparate de dializă, dar și pentru cazurile de intoxicație și insuficiență renală aduse de la urgențe. Dr. Ardeleanu a mai precizat că Fresenius estimează că valoarea investițiilor se ridică la peste 2 milioane de euro.
În ce privește celelalte două centre de dializă din județ, procedurile vor demara în această toamnă, realizarea lor fiind foarte justificată în contextul în care există în zonele respective “destul de multe” persoane care fac dializă la Centrul Județean, mai spune șeful acestuia.
Dacă la sfârșitul anului trecut în evidența centrului erau 230 de bolnavi cu insuficiență renală care beneficiază de dializă, anul acesta sunt 250. “Numărul este în creștere constantă de la începutul anului, aceasta fiindcă și oamenii au devenit conștienți de amploarea acestei probleme și se prezintă mai mult și mai des la control. Astfel, diagnosticarea poate fi mai corectă. Înainte, foarte mulți oameni mureau pe picioare, cum se spune, pentru că nu se prezentau la medic și nu știau de această modalitate de tratament”, a informat medicul nefrolog Mihai Ardeleanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: