PD-L încearcă să mențină parteneriatul

Președintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a spus, sâmbătă, membrilor Comitetului Director al Organizației Județene Suceava a PD-L, că partidul său încearcă să mențină parteneriatul cu PSD, deși acest parteneriat nu funcționează în județ încă de când a fost constituit. Singurul lucru făcut de PSD a fost să ceară posturi de conducere.

 

„Din păcate, în județ acest parteneriat nu funcționează. Nu a funcționat de la început. A funcționat doar la posturi, la cerut posturi de cei din PSD”, a mai spus Flutur, care a subliniat că în CJ Suceava parteneriatul cu PSD nu a funcționat niciodată. El a adăugat că partidul său a încercat mereu să mențină acest parteneriat pentru că „PD-L dorește stabilitate”. Președintele PD-L Suceava a mai arătat că această mare coaliție de guvernare PD-L-PSD se justifică doar dacă face reforme curajoase. El a spus că, din acest motiv, premierul și-a asumat răspunderea pe legi care produc reforma statului român și le-a cerut membrilor PD-L prezenți la ședință să explice electoratului necesitatea a-cestor reforme importante. Flutur a arătat că este nevoie de reorganizarea aparatului central, care va aduce economii la buget de un miliard de euro, dar și de echitate în sistemul de salarizare bugetar, pentru că, în ultimii 20 de ani, unii angajați au primit sporuri și salarii mai mari, existând discrepanțe serioase între veniturile obținute de diverse persoane cu aceeași meserie. Totodată, el a explicat necesitatea reformei în educație, un sistem care trebuie să răspundă noii comenzi sociale și care să performeze. Gheorghe Flutur a subliniat că premierul a decis să-și asume răspunderea pe aceste legi pentru că este necesară înfăptuirea rapidă a reformei statului, iar discutarea lor în Parlament ar fi întârziat nepermis de mult adoptarea acestor legi. El a exemplificat cu situația Legii poliției locale, care se află în Parlament de jumătate de an și este plimbată de la o Cameră la alta fără să fie aprobată, deși este foarte mare nevoie de cadru legal în acest domeniu.
Președintele PD-L Suceava a spus ulterior, într-o conferință de presă, că în cadrul ședinței, membrii partidului au semnalat unele întârzieri legate de plata subvențiilor. El a spus că populația este nemulțumită de întârzierea plății subvențiilor în agricultură și că nu s-au plătit subvenții din 2008.
„APIA la Suceava se ocupă de împărțit manifeste împotriva lui Traian Băsescu în loc să facă plăți”, a spus Flutur. Totodată, el a arătat că la singura investiție care este finanțată de Ministerul Mediului în județul Suceava, un dig de la Straja, nu au fost achitate lucrările executate, în valoare de 500.000 de lei. „Nu este normal ce se întâmplă”, a mai spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: