Pensionarii suceveni, invidioși pe omologii lor cu pensii mai mari

Mulți dintre vârstnici merg la Casa de Pensii cu reclamații la adresa unor potențiali pensionari privilegiați, cerând să li se pună la dispoziție dosarele norocoșilor > Datele din dosarele de pensionare sunt confidențiale, neputând fi făcute publice decât în condiții excepționale, subliniază Mirela Adomnicăi, directorul coordonator al instituției sucevene

 

Unii pensionari suceveni își bagă nasul unde nu le fierbe oala. Aceasta este părerea directorului coordonator al Casei Județene Pensii, dna Mirela Adomnicăi, care a precizat, într-o întâlnire cu presa, că mulți dintre vârstnicii din județ solicită informații din dosarele altor beneficiari ai sistemului sucevean de pensii. „Avem o problemă de care ne lovim în relațiile cu o parte dintre pensionari. Există foarte multe solicitări ale acestora cu privire la furnizarea de date din dosare ale altor beneficiari”, subliniază dna Adomnicăi, adăugând că iscoditorii își manifestă această intenție cu prilejul unor reclamații la adresa semenilor lor bănuiți că au o pensie mai mare, precum și din alte considerente.
Șeful CJS Suceava precizează că datele din dosarele de pensionare sunt confidențiale, neputând fi făcute publice decât în condiții excepționale, prevăzute de lege. Este vorba despre cazul în care informațiile sunt necesare la buna desfășurare a procesului penal sau atunci când în joc este interesul național. „Precizăm, încă o dată, că aceste date sunt confidențiale. Ele pot fi divulgate doar cu acordul titularilor de dosar, în cazul în care sunt necesare la buna desfășurare a procesului penal sau satisfacerea unui interes național”, explică dna Adomnicăi, adăugând că la dispoziție pot fi puse doar informații cu caracter general și de larg interes.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: