Pe șantierele Sucevei se lucrează

Fără corzi de protecție și în lipsa panourilor antiprăbușire

La construcțiile pe înălțime se lucrează fără centuri de siguranță, iar în adâncime – fără ziduri de protecție

La 43.000 de lei se ridică valoarea amenzile aplicate de inspectorii de muncă suceveni în urma unei campanii de verificări pe șantierele din județ. Acțiunea este declanșată la nivel național, la solicitarea Inspecției Muncii.

 

Directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, dl Eugen Mogoș, susține că, în continuare, se înregistrează accidente de muncă, cauza fiind încălcarea legislației de profil. Inspectorii de muncă au descins la 17 angajatori cu 743 de persoane, la aceștia depistându-se încălcări ale legii care s-au lăsat cu un total de amenzi de 43.000 de lei. Dl Mogoș spune că au fost scoase din uz 23 amenajări care contravin normativelor, majoritatea pe șantierele de înlocuire a rețelelor de termoficare, cât și pe cele de apă, canalizare sau anvelopare a blocurilor, prevederile legale fiind ocolite în mod frecvent. Astfel, la înălțime se lucrează fără corzi de susținere și căști de protecție, iar în șanțuri – în lipsa minimelor măsuri de sprijinire a malurilor. „Ignorarea regulilor de sănătate și securitate a muncii poate avea grave consecințe, chiar și pierderea vieții. Din păcate, aceste încălcări se perpetuează”, explică dl Mogoș. Șeful ITM a mai subliniat că la investițiile pe înălțime se lucrează fără centuri de siguranță, iar în adâncime – fără ziduri de protecție. Reamintim că, în iulie, în absența panourilor protectoare, un muncitor care lucra pe un șantier de la Universitatea „Ștefan cel Mare” a fost înghițit de pământ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: