Măsuri urgente pentru ca Suceava să nu ajungă un tărâm al criminalității

Poliția își face treaba, însă grupurile organizate și infracțiunile grave persistă

Conducerea Consiliului Județean și Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică (ATOP) din subordine vor organiza o întâlnire cu primarii, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, parchetelor și Poliției Comunitare, scopul întrunirii fiind sporirea siguranței cetățenilor județului Suceava.

 

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, precizează că demersul survine evenimentelor infracționale grave înregistrate în ultimul timp la nivel național. „Intenționăm să avem o discuție cu toți factorii de răspundere, pentru că, din păcate, aproape zilnic, avem evenimente grave în România și asta ne dă de gândit. Trebuie să luăm măsuri ca județul Suceava să nu devină un tărâm al criminalității, la fel ca alte zone ale țării”, subliniază dl Flutur, apreciind că, totuși, până acum, organele abilitate și-au făcut în mare parte treaba. Domnia sa spune că, dată fiind apropierea deschiderii noului an școlar, accent se va pune, în primul rând, pe prevenirea delincvenței în școli, precum și în apropierea acestora. Un alt aspect are în vedere legalitatea circulației căruțelor, mașinilor și utilajelor agricole pe drumurile județene și naționale, precum și semnalizarea corespunzătoare a acestora din urmă. Chiar dacă nu este de stricta competență a Consiliului Județean, președintele Flutur subliniază că abordată va fi și problematica transfrontalieră. „Avem peste 120 km de frontieră cu Ucraina și trebuie să fim atenți și la acest aspect”, precizează Gheorghe Flutur. În cadrul unui raport al ATOP, șeful structurii, Petru Carcalete, preciza că, în comparație cu informările altor județe, Suceava stă extraordinar de bine în ceea privește indicatorii referitori la activitatea infracțională. „În comparație cu alte județe, Poliția din județul Suceava își face, într-adevăr, treaba. Acest extraordinar de bine nu înseamnă, însă, că este eliminat tot ceea ce înseamnă acțiuni de genul grupurilor organizate sau al infracțiunilor grave”, subliniază Petru Carcalete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: