Construirea centurii ocolitoare nu-i va lăsa pe suceveni fără apă la robinete

Municipiul Suceava este alimentat prin două „fire” paralele, de 600 mm și, respectiv, 800 mm, în caz de avarie acestea suplinindu-se reciproc, dă asigurări șeful ACET, Ștefan Groza

Sucevenii nu vor avea de suferit de pe urma eventualei intervenții, în zona Moara, la conductele de alimentare cu apă a reședinței de județ, aflate pe traseul centurii ocolitoare.

 

Asigurarea este dată de către directorul general al societății de utilități comunale ACET Suceava, Ștefan Groza, care precizează că, la avizul dat constructorului SCCF Group Colas, nu au fost ridicate inconveniente în legătură cu intersectarea aducțiunii de apă din lacul de acumulare de la Berchișești cu amenajările de la viitorul inel ocolitor al municipiului Suceava. Varianta unei posibile translatări a rețelei de alimentare a fost ridicată la sfârșitul săptămânii trecute, într-un comandament cu factorii implicați în materializarea rutei de ocolire, în cadrul căruia executantul a arătat că se impun intervenții la magistrala de apă. Șeful ACET evidențiază că, până la această dată, membrii comandamentului nu i-au trimis nicio înștiințare legată de eventualele piedici ridicate de cele două conducte în calea rutei ocolitoare. „Din punctul nostru de vedere, nu există niciun fel de probleme. Proiectantul este cel care trebuie să prezinte soluția de subtraversare, supratraversare sau mutare, iar noi vom vedea dacă aceasta este viabilă”, explică Ștefan Groza. Directorul general al ACET accentuează că livrarea apei potabile nu va fi sistată, întrucât urbea capitală de județ este alimentată prin două „fire” paralele, de 600 mm și, respectiv, 800 mm diametru, în caz de avarie acestea suplinindu-se reciproc. Mai mult, conducta veche de 600 mm este programată a fi înlocuită, lucrările demarând în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: