Se dă în funcționari ?

…Și-n care funcționari?
Dacă guvernul se ia de funcționari, amenințându-i în fel și chip, de la ministere și agenții până mai jos (cât de jos?), cu disponibilizări masive și/sau perioade neretribuite și/sau concedii fără plată impuse, este iar un semn că funia s-a apropiat de par. Va rămâne de văzut cât e declarație (știți dumneavoastră cum e cu declarațiile) și ce va deveni faptă. Va rămâne de văzut la ce paliere (și cum, pe ce criterii) se vor realiza epurările. Fiindcă, vedeți dumneavoastră, foarte mulți dintre funcționari sunt clienți.

 

L.D. CLEMENT

Fie politici, chiar din cei mai mărunței, fie motorașe, chiar fără de carnet, în structuri politice, fie persoane care pur și simplu și-au plătit slujbele și avansările. Fiindcă „așa-i sistemul”; chiar dacă nu se vorbește pe șleau despre această situație, ea este de notorietate. Nici cel „picat la concurs” nu o reclamă, deoarece speră că va avea parte de o a doua șansă, în același mod. Plus că, adesea, cel care „ia concursul”, e prost și se laudă până la urmă cum a fost cu „examenul” și „competențele” demonstrate la „interviu”. Așadar, ei vor fi dați afarăăă? Cei cu ținute impecabile, mirosind a parfumuri de soi, cu automobile scumpe în parcarea instituției și care n-au vreme de contribuabili când tocmai le sosesc la birou micul dejun, prânzul și gustările comandate de la restaurant? Înclin să cred că nu ei, întrucât ar trebui să fie iute reangajați în alte structuri. Atunci, cine? Pălmașii!!? Cei care fac și câte 50 de ore suplimentare pe săptămână fără să aibă voie să zică nici pâs? Nu se poate! Că s-ar scufunda vaporul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: