La granița județului Suceava cu Ucraina

Noi puncte de trecere a frontierei

La granița județului Suceava cu Ucraina vor fi deschise noi puncte de frontieră. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, el precizând că este vorba despre cele de la Ulma și Izvoarele Sucevei, precum și de modernizarea punctului de frontieră de la Vicovu de Jos, acesta din urmă mai ales pe partea autorităților ucrainene.

 

Dl Flutur spune că Ministerul de Externe a răspuns afirmativ demersurilor făcute pe această linie de administrația județeană. Aceasta în ciuda crizei economice și a problemelor legate de necesarul suplimentar de polițiști de frontieră și vameși. „Guvernul, prin Ministerul de Externe, sprijină recalificarea punctelor de frontieră, respectiv modernizarea și trecerea lor într-o categorie superioară”, relevă Gheorghe Flutur. Șeful executivului județean subliniază că Ministerul de Externe intenționează să rediscute acordul de colaborare pentru punctele de frontieră semnat, în 2006, între București și Kiev. Dl Flutur reliefează că lucrările efective de construire sau modernizare a infrastructurii din punctele de frontieră vor fi finanțate din fonduri europene, Autoritatea Vamală promovând proiecte pe această linie.
„Consiliul Județean Suceava va urmări, din aproape în aproape, deschiderea acestor puncte de frontieră”, precizează președintele CJ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI