Festivalul Medieval de la Suceava, manifestare unică în Moldova

La eveniment sunt așteptați să participe 15.000 de suceveni și turiști din țară

Autoritățile județene contează pe prezența a 15.000 de participanți la Festivalul Medieval de la Suceava, din perioada 17-23 august. Evenimentul, aflat la a III-a ediție, are ca organizatori Consiliul Județean, Primăria Municipiului Suceava și Complexul Muzeal Bucovina.

 

„Este o manifestare unică în felul ei, în Moldova, și cred că trebuie să remarcăm că anul acesta vor fi mai multe evenimente”, arată președintele CJ Gheorghe Flutur.
Pentru organizarea Festivalului Medieval, comisia pentru acordarea finanțărilor nerambursabile din cadrul deliberativului municipal sucevean a hotărât acordarea, de la bugetul local, a su-mei de 100.000 de lei. Primarul Ion Lungu a declarat că, de la an la an, alocările au crescut, în 2007 fiind acordați 50.000 de lei, iar în 2008, 70.000 de lei. Edilul-șef preciza că manifestarea devine o tradiție, iar, în perspectiva modernizării Cetății de Scaun, evenimentul ar putea căpăta anvergură națională și nu numai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: