În bazar avem prețuri de mall !

Bazariștii suceveni vor trece cu brio de criza economică, pentru că sunt comercianți extrem de flexibili. De fapt, oricine poate sesiza că nici apa (inundațiile de anul trecut), nici focul (incendiul de la începutul acestuia) și nici vântul… schimbării politice nu i-a determinat pe aceștia să se supere atât de tare încât să-și ia jucăriile și să plece acasă. Așadar, putem spune că bazarul din Lunca Sucevei renaște precum pasărea Phoenix din propria-i cenușă.
 


Anul trecut, m-am numărat printre cei care au crezut că marile magazine le vor pune bazariștilor suceveni afacerile pe chituci și că, bieții de ei, nu vor mai avea cu ce să-și cumpere “jepp-urile cele de toate zilele”. Paradoxal, s-a întâmplat taman invers. Mall-urile din Suceava au pus umărul la rotunjirea veniturilor comercianților din Lunca Sucevei. Cum a fost posibil? Ei bine, în timp ce le cântam prohodul, bazariștii, isteți foc, au făcut un tur al marilor magazine din Suceava și au constatat că prețurile practicate de acestea sunt mai sus decât ale lor. Așa că s-au întors frumușel la locul de muncă și, fără să mai stea pe gânduri, au luat măsurile care au considerat ei că se impun. Evident, “protejații social” din bazar și-au umflat cu pompa prețurile la articolele de îmbrăcăminte, obținând, pe alocuri, un profit de 100%. Concret, dăunăzi, în bazar, o pereche de sandale din plastic, fabricate pe vapor, erau vândute la 80 sau chiar 90 de lei, la fel ca în multe dintre magazinele celui mai mare mall din Moldova.
Este o dovadă de nesimțire crasă a celor care-și câștigă… pâinea în bazar (și acesta, cel mai mare din Moldo-va), întrucât majorarea prețurilor nu se justifică în condițiile în care primăria nu le-a mărit chiriile pe chioșcuri. Bașca faptul că în magazinele din Piața mică a Sucevei găsim aceleași articole vestimentare la prețuri mai mici. Și atunci mă întreb: Cu cine face Primăria Suceava protecție socială? Cu o mână de oameni care au ajuns să-și bată joc pe un oraș întreg? Nu ar fi de bun simț ca, prin intermediul „protejaților social” din bazar, municipalitatea să nu comită discriminare și să protejeze buzunarele tuturor sucevenilor, clienți sau potențiali clienți ai complexului comercial din Lunca Sucevei? Sau poate nu…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: