Fondurile pentru finanțarea cabinetelor medicale preluate de primărie nu au fost prinse în bugetul local

Primăria Suceava a pus în aplicare reglementările naționale și cea locală privind preluarea personalului medical și celui stomatologic școlar. Viceprimarul Viorel Seredenciuc anunță că 64 de persoane, provenind din rețeaua amintită, sunt acum pe 60 de posturi, în subordinea administrației locale.

 

Este vorba despre 20 de medici și 36 de asistenți medicali angajați definitiv, un medic și 2 asistenți medicali încadrați temporar, precum și un mediator sanitar. Dintre aceștia, pentru medicină școlară sunt 12 medici și 34 de asistenți, iar pentru medicină dentară – 12 medici și doi asistenți.
Potrivit adjunctului șefului administrației municipale, contractul de muncă cu noii salariați va fi semnat începând cu 1 iulie 2009, potrivit actelor normative în vigoare, salariile acestora urmând a fi achitate de Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Suceava, care va face viramentul înspre Primăria Suceava. „O problemă încă nerezolvată o constituie materialele cu care vor fi dotate cabinetele școlare, în prima fază acestea urmând a fi asigurate de Primărie. Vom face un necesar pentru fiecare cabinet și vom cumpăra materialele respective, iar, ulterior, vom vedea dacă le vom deconta prin DSP. Oricum, vaccinurile și imunizările vor fi acordate gratuit de Direcția de Sănătate Publică”, arată dl Seredenciuc, adăugând că Primăria se va ocupa și de perfectarea contractului cu o firmă autorizată în incinerarea deșeurilor sanitare.
În baza acelorași prevederi, preluate au fost și 19 cabinete medicale. Dintre acestea, 11 sunt de medicină școlară și deservesc 46 de unități de învățământ (preșcolar, școlar, liceal și universitar), iar 8 de medicină stomatologică, oferind servicii la 19 unități de învățământ, mai puțin cele preșcolare. Primăria va aloca bani pentru asigurarea materialelor sanitare de bază, precum medicamente, seringi și feșe. Suma alocată inițial în acest sens este de 1500 de lei de fiecare cabinet, însă suma nu a fost prinsă în buget.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: