Bunăstarea lor; sărăcia noastră

Nu îmi dau seama ce ascunzișuri poate avea propunerea președintelui Băsescu de a se reduce numărul funcționarilor publici cu 20 la sută. Las deoparte subtilitățile și constat ceea ce și președintele a constatat fără ajutorul consilierilor săi: că numărul celor plătiți de la buget a crescut enorm, în pofida fermelor promisiuni electorale că raportul dintre cei care creează buget și cei care-l consumă va fi net diminuat. Este o logică elementară pentru orice buget, fie el familial sau național. O logică crunt demonstrată de chiar criza pe care lumea o străbate astăzi, criză din care nu putem ieși decât cu sacrificii. În esență, aceasta este propunerea președintelui.
O asemenea propunere nu poate însă prinde viață decât prin decizia guvernului. Care guvern nici nu a apucat să caște gura, că sindicatele funcționarilor publici au și sărit arse.

 

Dumitru TEODORESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: