Sucevenii riscă să îi prindă înghețul fără căldură și apă caldă !

Dacă investițiile în modernizarea sistemului de termoficare vor începe în august, ele vor fi încheiate abia la jumătatea lui noiembrie, adică în plin sezon rece > Directorul general al SC Termica, Constantin Plăcintă, și primarul Ion Lungu sunt plecați în concediu de odihnă, iar modul în care vor evolua lucrurile este, acum, destul de neclar > În condițiile reducerii volumului de apă livrat către SC Termica pentru prepararea apei calde, ACET ar putea trimite acasă peste 30 de oameni de la Stația de pompare Dragomirna

 

Caldura mare

Stația de alimentare cu apă Dragomirna ar putea fi închisă. Cel puțin așa lasă de înțeles conducerea societății de utilități comunale ACET Suceava, potrivit căreia această măsură ar putea fi luată pe fondul reducerii volumului livrat către Termica pen-tru prepararea apei calde.
Directorul general al ACET, Ștefan Groza, spune că, deocamdată, o hotărâre în acest sens încă nu s-a luat, decizia urmând a surveni stabilirii, de către producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic, a programului lucrărilor de reabilitare a magistralelor de transport și punctelor termice. Dl Groza arată că, dacă Termica intră în plin în modernizare – condiții în care cel puțin 3 luni de zile în reședința de județ nu se va mai livra apă caldă menajeră –, de la stația de pe lacul de acumulare de la Mitocu Dragomirnei vor pleca acasă peste 30 de oameni.
De altfel, nici în prezent sucevenii nu se bucură de beneficiile acestui serviciu, de la 1 iulie societatea de termoficare efectuând revizia anuală a instalațiilor. Cu toate că în anii anteriori lucrările de remediere durau circa 3 săptămâni, acum această perioadă a expirat, iar Termica nu dă niciun semn că ar avea intenții de reluare a furnizării agentului termic. Încercarea noastră de a contacta un oficial al societății a eșuat, directorul general Constantin Plăcintă fiind în concediu de odihnă, iar directorul adjunct Doina Oică având două zile libere.
La data sistării livrării, dl Plăcintă declara că intervențiile din această lună sunt complementare investițiilor din programul de amploare privind modernizarea și că acestea au drept scop pregătirea instalațiilor pentru sezonul rece 2009-2010. De asemenea, directorul SC Termica preciza că reluarea furnizării energiei termice pentru prepararea apei calde va fi corelată cu termenele din contractele de execuție a investițiilor de modernizare a conductelor și punctelor termice. Din păcate pentru suceveni, acestea din urmă sunt blocate, întrucât una dintre firmele participante la licitația organizată de Primăria Suceava pentru desemnarea executantului a făcut contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Întrucât asociației care a depus contestația, respectiv Incom și Conest Iași, i s-a dat câștig de cauză, aceasta va semna contractul cu primăria cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare. În aceste circumstanțe, și după parcurgerea procedurilor prealabile, constructorul ar putea intra efectiv în frontul de lucru cel mai devreme în prima jumătate a lui august. Dacă termenul de 3 luni va fi respectat, sucevenii se vor bucura de apă caldă și căldură abia în jurul datei de 15 noiembrie, deci în plin sezon rece. Primarul Ion Lungu este și el în concediu legal de odihnă, la plecare menționând că nu și l-a efectuat în întregime nici pe cel din 2007.
Modernizarea sistemului de transport al energiei termice urmează să includă magistralele nr. 1, 2 și 3. Ele însumează 5,3 km de conductă, iar valoarea lucrărilor se ridică la mai mult de 5 milioane de euro. Lucrările urmează a se executa pe circa 30 de străzi de pe traseul Piața Centrală – Primărie, Piața Centrală – Cartierul George Enescu – Cartierul Obcini și Complexul comercial „Bila” – Cartierul Cuza Vodă – Punctul termic nr. 6. Fondurile, inclusiv cele destinate punctelor termice, sunt asigurate din cele 10,3 milioane de lei din Proiectul „Suceava –Utilități și mediu la standarde europene”, precum și din cele 3,5 milioane lei din Programul „Termoficare 2006-2009”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: