Final de proiect transfrontalier la CN „Petru Rareș”

La CN “Petru Rareș” s-a marcat, vineri, finalul proiectului transfrontalier “Punte educațională în Bucovina”, desfășurat de colegiu în parteneriat cu Gimnaziul Orășenesc Nr. 6 din Cernăuți, în prezența a 40 de invitați din Ucraina, a profesorilor implicați în proiect de la colegiul gazdă, a reprezentanților IȘJ.

 

Potrivit managerului de proiect, prof. Laura Salciuc, directoarea adjunctă a colegiului, au fost prezenți 12 profesori de la gimnaziul din Cernăuți, conduși de directorul lor, prof. Ivan Ignat, inspectori, profesori metodiști de la Direcția de Învățământ și directori de școli din Cernăuți. Prof. Laura Salciuc a prezentat în linii mari proiectul, precizând că obiectivele sale principale au fost atinse, prin activitățile desfășurate. Una dintre cele considerate importante a fost cursul formare de animatori de tineret, care a avut, printre obiective, însușirea metodelor de învățare non-formale și modul lor de aplicare în cadrul procesului de învățământ, stimularea spiritului de inițiativă în rândul elevilor etc.
În cadrul întâlnirii, prof. Gabriela Ilisei a prezentat activitățile desfășurate în Clubul European al CN “Petru Rareș”, club care a fost dotat cu aparatură electronică prin acest proiect, înmânând dlui Ivan Ignat broșuri cu sinteza acestor activități.
Au fost prezentate, de asemenea, de către prof. Anca Greculeac, felul în care integrarea României în UE și-a pus amprenta pe procesul de învățământ din colegiu, activitățile extrașcolare importante ale acestuia și parteneriatele externe pe care le are cu licee din Europa.
La final, inspectorii Manuela David, de la IȘJ Suceava, și Valentina Masâșevska, de la Direcția de Învățământ din Cernăuți, precum și directorii celor două școli, au pus accent pe disponibilitatea deosebită a celor două regiuni pentru desfășurarea unor proiecte comune, fie că sunt finanțate din fonduri europene sau fonduri locale, fie că nu au finanțare. Totodată, s-a propus un schimb de carte în limba ucraineană și în limba română pentru copiii aparținând celor două minorități care învață în limba maternă în cele două țări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: