Corupți peste tot ?

Că sunt și politicieni corupți, asta-i poveste veche. La fel se știe că sunt astfel de persoane și în administrație, și în poliție (a se vedea cazurile de la Pitești, cu permisele auto, de la Constanța, cu amenzi fără chitanțe pentru încălcarea regulilor de circulație, de la Arad și din alte părți, cu informarea din timp a celor care urmau să fie filați pentru încălcarea legilor, de la Stulpicani, județul Suceava etc.), și în justiție, și… Nu credeam însă că oameni numiți în fruntea unor servicii speciale (de informații) pot să profite de funcție și să încalce legea. De un astfel de om depinde, într-o foarte mare măsură, securitatea națională. Pentru că el este dator să afle și să proceseze informații vitale pentru țară și cetățenii săi, pe care să le aducă urgent la cunoștință celor mai înalte organe de decizie ale statului.

 

Sava BEJINARIU

Un asemenea om, cu o inteligență deosebită, capabil să ia rapid decizii, trebuie să fie curat ca lacrima. Asta credeam. Acum, după dezvăluirea faptului că DNA cercetează un fost șef al SRI, care, profitând de informațiile pe care le deținea, fără să îndeplinească condițiile legale, a cumpărat un apartament de serviciu, cu mult sub prețul pieței, încrederea în cei care-i conduc pe spioni mi s-a zdruncinat. Și cred că nu numai mie. În cine să mai ai încredere? Parcă ne-am afla în timpul comunismului, când Securitatea era peste tot și-ți era teamă chiar și acasă să spui ceva de rău la adresa regimului, pentru că și pereții aveau urechi. Și când discutai cu prietenii, erai atent să nu scapi vreo vorbă, de teamă să nu fie și vreun „ciripitor” printre dânșii. Ei, cam aceeași senzație o am și acum, mai ales când merg (și voi merge) la vot, fiindu-mi teamă că voi spune „da” pentru un trădător al intere-selor celor mulți și oropsiți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: