Ieri, la proba scrisă la bac, pentru că s-a copiat

Șapte candidați și 12 supraveghetori au fost eliminați din examen !

Șapte candidați care susțineau ieri teza la română în 6 clase diferite, la Centrul de bacalaureat de la Colegiul Tehnic “Samuil Iospescul”, au fost prinși copiind, de către președintele comisiei, prof. Aurel Maxim, de la Cluj.
 

Ei au fost eliminați din examen, iar cei 12 profesori supraveghetori, care n-au sesizat că respectivii fraudează examenul, au fost și ei scoși din examen, urmând să fie anchetați. Situațiile au fost consemnate în documentele Comisiei de examen din școală și aduse la cunoștința Comisiei Județene de Bacalaureat. Potrivit purtătoarei de cuvânt de la IȘJ Suceava, insp. Laura Hacman, candidații copiau de pe materiale care n-au putut fi depistate la intrarea în săli, întrucât nu este admisă percheziția corporală. “Având în vedere că elevii au fost surprinși copiind de către președintele Comisiei de examen și nu de către profesorii supraveghetori, președintele Comisiei Județene de Bacalaureat, inspectorul școlar general adjunct prof. Vasile Monacu, a dispus eliminarea profesorilor respectivi de la supravegherea pentru următoarele probe. După încheierea sesiunii de examen, situația va fi analizată de către Consiliul de Administrație al ISJ Suceava, potrivit legislației în vigoare”, precizează IȘJ. În rest, proba a trecut fără alte evenimente, subiectele, printre care unul referitor la romanul interbelic, fiind considerate de candidați “acceptabile”. La această probă, au fost absenți 4 din cei 6579 de candidați înscriși. Cu o zi înainte a avut loc oralul la limba modernă, la care au fost admiși toți cei 6582 candidați prezenți, majoritatea cu note de la 8 în sus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: