Ultimatum pentru Consiliul Local Rădăuți

CJ Suceava a lansat autorităților locale rădăuțene un ultim apel în vederea finalizării procedurilor privind delegarea operării serviciului de apă-canal la operatorul regional ACET SA Suceava. Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava Daniel Cadariu, până la sfârșitul lunii iunie va fi realizat master-planul județean, urmând ca apoi să fie întocmit studiul de fezabilitate al proiectului județean, iar, dacă municipiul Rădăuți nu îndeplinește condițiile privind operatorul regional de apă-canal, nu va mai putea fi inclus în program.
 

El a explicat că în cadrul Programu-lui Operațional Sectorial pentru reabilitarea sistemelor de apă și canal este necesar un operator regional, care în județ este ACET SA Suceava, în timp ce în municipiul Rădăuți acest sistem este administrat de operatorul local, SC Servicii Comunale. Cadariu a declarat că a discutat cu reprezentanții municipalității din Rădăuți și cu operatorul local de apă-canal și le-a atras atenția că nu și-au îndeplinit angajamentele luate în luna mai în vederea includerii acestui municipiu în programul de reabilitare a sistemului de apă-canal din localitățile județului. El a arătat că nu este suficientă Hotărârea de Consiliu Local prin care municipiul Rădăuți intră în Asociația Județeană de Apă și Canal și că trebuie să mai adopte, până la sfârșitul lunii iunie, hotărâri explicite privind delegarea operării serviciului de apă-canal către operatorul regional ACET SA Suceava, cu predarea tuturor activelor aferente, precum și constituirea de asociații de proprietari în municipiu cu care operatorul regional să poată încheia contracte. „E un ultim apel făcut autorităților din Rădăuți pentru a nu lăsa locuitorii municipiului să nu beneficieze de investiții pentru îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare”, a spus vicepreședintele CJ Suceava. Județul Suceava va beneficia de 120 de milioane de euro pentru programul de reabilitare a sistemului de apă și canal finanțat prin POS pe Mediu, iar, din suma totală, pentru municipiul Rădăuți ar urma să fie alocate 10 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: