Scaietele, mândră floare la Rosal

Zilele trecute, echipe din subordinea Primăriei Suceava, grijulii cu toaletarea spațiilor verzi, au pornit treaba prin oraș. Au pornit-o cu sârg, la tuns iarbă, gard viu, dând aspectul cuvenit acolo unde trebuia. O echipă ce a acționat în cartierul ANL din Burdujeni, însă, a manifestat un entuziasm de-a dreptul penibil și păgubos pentru locatari ai blocului B9 de pe strada Putnei. Băieți tineri și gospodari, ei au pus bani, deloc puțini, au achiziționat și au plantat în jurul blocului, încă din toamnă, gazon chinezesc, puieți de tuia, buscus, brăduți, liliac, viță de vie, crizanteme. Săptămâni la rând au săpat, au udat, au plivit, au bibilit plăntuțele ce prindeau a crește frumos, de au fost dați și la televizor de harnici și pricepuți ce se dovediseră.
 

Daniela BEALE

Într-o dimineață însă, recent, muncitori în uniforme Rosal, au descins în preajma imobilului și s-au pus pe treabă. În pauză de gândire, că legați la ochi nu erau, au dat drumul la rotativa de tuns la un capăt și au oprit-o în celălalt. Li s-a spus „tăiați”, iar meseriașii de la Rosal au tăiat… TOT. Toată investiția și munca de săptămâni a tinerilor de la B9 a fost bărbierită în câteva minute sub supravegherea, ni s-a spus, a unui inspector din cadrul Primăriei Suceava ce trebuia să fie acolo. Oamenii au zis însă că niciun om cu privirea ceva mai inteligentă nu s-a zărit în zonă, decât după ce răul fusese făcut. Cam dădea din colț în colț când a văzut pârjolul! Pentru tinerii gospodari a rămas un mister cum lucrătorii n-au văzut că pe lângă iarbă taie și puieți decorativi, unii plantați chiar de primărie, ce aveau câte 40 – 80 cm înălțime, tufe de flori trecute de 1 m sau copăcei cu frunza deja mare. Ceva, totuși, au ocolit. După „măcel”, un singur scaiete, o buruiană falnic crescută la jumătate de metru rămăsese netăiată…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: