Probele de aptitudini la licee

Mai mult de doi candidați pe loc la profilul educatori-învățători

La probele de aptitudini pentru licee vocaționale s-au înscris 343 de absolvenți de clasa a VIII-a pe 280 de locuri, în total, concurența cea mai mare înregistrându-se la profilul educatori-învățători de la CN „Mihai Eminescu”, unde s-au înscris 68 de candidați pe 28 de locuri.
 

La Liceul cu Program Sportiv s-au înscris 140 de candidați pe 112 locuri, la Seminarul Teologic – 20 pe 28 locuri, iar la Colegiul de Artă – 115 pe 112 locuri, cele mai solicitate secții fiind arhitectură și arte plastice decorative, unde sunt câte 37 candidați pe câte 28 locuri. La probele de aptitudini pentru limbi moderne sunt înscriși 419 elevi, iar la limba maternă, ucraineană și polonă – 45 elevi în total. Șeful IȘJ Suceava, prof. Petru Carcalete, a declarat ieri că, la clasa de ucraineană de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, sunt doar 20 candidați pe 28 locuri, dar tot se va realiza clasa, doritorii mai având o șansă să se înscrie la sesiunea din toamnă a admiterii. Reamintim că ieri au început probele de aptitudini – limbi moderne și materne – și probele pentru licee vocaționale. Probele pentru limbi moderne se desfășoară la CN “Ștefan cel Mare” Suceava (la germană, franceză și spaniolă), și la CN “Eudoxiu Hurmuzachi” (engleză), iar pentru limba maternă la Colegiul “Alexandru cel Bun” (limba polonă), și Colegiul Tehnic “Lațcu Vodă” (ucraineană). Probele vocaționale se desfășoară la Liceul cu Program Sportiv, pentru profilul sportiv, Colegiul de Artă – pentru profilurile muzică și artistic, Seminarul Liceal Ortodox “Mitropolitul Dosoftei” – profilul teologic și CN “Mihai Eminescu” – profilul pedagogic. Rezultatele la probele de aptitudini vor fi afișate pe 19 iunie, zi în care se pot depune și contestații, acolo unde metodologia o permite, pe 20 urmând a fi afișate rezultatele finale la probele de aptitudini.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: