„Suceava – Utilități și mediu…”

Hotărâri în regim de urgență ale consiliilor locale

Cele 56 de primării din județul Suceava care vor beneficia de aducțiunea de gaze naturale prin proiectul județean „Suceava-Utilități și mediu la standarde europene” urmează să adopte în regim de urgență, până vineri, hotărâri de Consiliu Local prin care, fiecare în parte, va preda cota indiviză din aceste investiții, care urmează să fie continuate de Transgaz.
 

Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava Daniel Cadariu, vor fi de asemenea făcute demersuri pentru recuperarea contravalorii acestor investiții ce vor fi transferate la Transgaz. El a mai menționat că toate aceste hotărâri vor fi anexă la nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern prin care se va aproba transferul. Ministrul Economiei, Adriean Videanu anunțase, la sfârșitul lunii martie, la Suceava, “acordul total” al Ministerului Economiei de preluare integrală, prin Transgaz, a conductelor magistrale de gaze naturale construite prin proiectul județean de utilități și continuarea lucrărilor prevăzute în proiect. “Avem resurse și disponibilitatea”, a spus Videanu, care a precizat că va trebui creat cadrul legal pentru preluarea acestei investiții. El a mai arătat că împreună cu Ministerul de Finanțe va fi realizat un “montaj financiar” pentru punerea în funcțiune a investițiilor realizate prin acest proiect de utilități.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: