Județul Suceava intră în lumea bună a județelor cu creștere economică ascendentă

După ani buni de plasare în zona sărăciei naționale și europene, Suceava a intrat în lumea bună a județelor cu dezvoltarea economică ascendentă. Aceasta, dacă ar fi să dăm crezare ministrului Gheorghe Pogea, care a declarat că ritmul de creștere economică înregistrat în județul Suceava în anul 2008 a fost peste media pe țară.
 

Potrivit demnitarului liberal-democrat, cu un asemenea nivel al indicatorului amintit, Suceava se plasează și înaintea celorlalte 5 județene din Re-giunea de Dezvoltare Nord-Est, din care face parte. „Ritmul de creștere economică, comparativ cu celelalte 5 județe, a fost unul foarte bun, de 7,5%, mai mare decât media națională”, a spus dl Pogea, menționând că, în vederea recuperării decalajului, această parte a României trebuie să se bucure, în continuare, de sprijin financiar. Ministrul finanțelor a reliefat că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est se află la circa 62% din media națională a produsului intern brut (PIB) pe cap de locuitor. Gheorghe Pogea a reamintit că România trebuie să elimine disparitățile care o separă de statele din Uniunea Europeană, ceea ce, implicit, presupune și dispariția disparităților dintre cele 8 regiuni de dezvoltare. „M-am bucurat să văd o oarecare dinamică în această zonă, a județului Suceava, și am urmărit-o cu atenție”, a evidențiat dl Pogea, adăugând că, dat fiind specificul județului, acesta ar putea beneficia de sprijin pe programe pentru dezvoltarea rurală, agroturism, infrastructură, precum și pentru absorbția fondurilor structurale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: