„Digitalizarea” județului Suceava, la concurență cu „Drumul lui Ștefan cel Mare”

Consiliul Județean Suceava a anunțat că întenționează să realizeze două proiecte, unul cultural și unul turistic. Este vorba despre realizarea unui portal cu imagini și explicații privind întreg patrimoniul cultural al Bucovinei, iar cel de-al doilea, de punere în valoare a moștenirii lăsate de domnitorul Ștefan cel Mare.
 

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți, la Gura Humorului, că în momentul de față se lucrează la înființarea unei baze de date digitale a patrimoniului cultural al Bucovinei, care însă va dura ceva vreme. „Vom realiza un portal cu imagini și descrieri ale întregului patrimoniu cultural al județului”, a explicat Gheorghe Flutur, care a ținut să sublinieze că în felul acesta vor putea fi accesate, din orice colț al lumii, imaginile monumentelor din Bucovina, printre care și cele șapte mănăstiri din județ, care sunt în patrimoniul UNESCO. Consiliul Județean are în vedere și realizarea proiectului turistic „Drumul lui Ștefan cel Mare” pentru punerea în valoare a moștenirii lăsate de domnitorul Moldovei. Șeful executivului județean sucevean a arătat că „este o obligație morală” ca moștenirea lăsată de voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt să fie întreținută și promovată corespunzător. „Să nu uităm că Moldova izvorăște din județul Suceava”, a mai spus Flutur. Potrivit președintelui CJ, prin acest program vor fi realizate trasee turistice care vor include mănăstiri, chilii, crescătorii de cai, rezervații naturale, urmând să fie realizate puncte de vizitare. Gheorghe Flutur a spus că este un „proiect mai amplu”, care urmează să fie finanțat cu fonduri europene și care ar putea fi extins și în întreaga Moldovă istorică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: