CONSENSUS

Prima ediție a Conferinței Naționale a Studenților Angliști la Universitatea din Suceava

Cea mai recentă dintre conferințele Universității sucevene a fost organizată de Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, mai precis de către Catedra de Engleză. Manifestarea a avut loc între zilele de 2 – 4 aprilie 2009, abordând tema „Cultura maselor/cultura elitelor – dialogul contemporan”.
 

În afară de actualitatea temei, izbânda acestei întâlniri academice tocmai încheiate stă în participarea unor doctoranzi, masteranzi și studenți din ciclul de licență, majoritatea formați în centre universitare/culturale respectate la nivel național, la runde de dezbateri animate și informate. Mă refer la reprezentanții din Cluj, Iași, Galați sau București care s-au alăturat studenților suceveni. Implicit, CONSENSUS, a avut ecou și, deci, legitimitate, dincolo de numărul vorbitorilor (peste douăzeci) sau al sponsorilor (puțini, dar aleși), de public (de această dată, în primul rând, profesorii și studenții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării) sau de prestigiul spațiului de origine. Succesul acestui demers a fost dat și de tematica exploatată, de cele mai multe ori, interdisciplinar, în cadrul secțiunilor de „studii literare”, „culturale” sau „de media și film”. Mai mult decât atât, conferința a reușit să premieze concret participanții, juriul făcând distincție între studenții postuniversitari și cei din ciclul de licență. Premiile pentru ciclul de licență au fost obținute de studenți de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Robert Moscaliuc, premiul I) și de la Universitatea din București (Șerban Dragoș Ionescu, premiul II și Maria Zirra, premiul III), iar pentru secțiunea Studii Masterale și de Doctorat premiile au rămas în Bucovina și Moldova, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (Georgeta Cărare, premiul I și Oana Strugaru, premiul II) și la Universitatea „Al. I Cuza” din Iași (Mihaela Pălimariu, premiul III). Organizarea conferinței a fost sprijinită de un grup de oameni de afaceri care au înțeles importanța acestui demers cultural al universității sucevene: Pro Act, Gene-ral Cart, Hotel Imperium, Cărturești, Inspectoratul Școlar al județului Suceava, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Suceava, S.C. Corocăescu SRL, P.F. Elena Croitoru, Ecuator, Latino, La Fierărie. Tinerii oaspeți au fost impresionați de eficiența și dăruirea cadrelor universitare coordonatoare (conf. univ. dr. Cornelia Macsiniuc și lector univ. dr. Daniela Marțole), de entuziasmul studenților organizatori, de atitudinea deschisă și prietenoasă a cadrelor didactice de la Catedra de Engleză și nu în ultimul rând de condițiile de cazare și masă oferite de Universitatea din Suceava. Toți participanții au declarat la încheierea lucrărilor conferinței că sunt hotărâți să revină la edițiile următoare pentru continuarea acestui frumos dialog cultural. (Lector univ. dr. ONORIU COLĂCEL)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: