Două băi, două veceuri, două bucătării…

Un puseu jurnalistic fără doar și poate mi-a tot dat ghes să dezbat în acest material “Cazul Gigi Becali”. Nu îl simpatizez câtuși de puțin pe onorabilul, până la proba contrarie, machidon, iar, la ora la care scriu aceste rânduri, soarta lui este decisă de Tribunalul București. Nu știu dacă va fi liberat din arestul de la Rahova, în care i se dă zilnic, “pentru de dimineață”, pâine cu marmeladă, lui, care era obișnuit numai cu marmeladă financiar contabilă, și asta contează prea puțin.
 

Mugur GEU

M-a înspăimântat cumplit numai motivarea acelei judecătoare din Capitală, care a tradus pericolul social al individului Becali prin faptul că e persoană publică și are notorietate, iar în acest caz e copiabil și de alții, creând impresia unei justiții paralele. În cazul acesta, orice criminal în serie sau ucigaș profesionist, ce lucrează doar într-un anonimat total, e mielul lui Dumnezeu? Așa se pare. Dar o persoană care ar fi publică publică, să zicem, atât cât încape, și dictează discreționar, dar discret discret, cine pe cine “face” în România, la adăpostul funcției și al legilor? Se sparie gândul!, iar anii ’50 nu îmi sunt străini, pentru că am tot citit despre acea monstruozitate, care încă mai păstrează martori în viață. Deci, nu vorbim de Becali. Ci de un prieten de-al meu, pe care l-am întâlnit zilele trecute, alb alb în cap, după nici două luni de zile de la ultima întrevedere. Mi-a spus omul că l-a „făcut” o anume structură de control a statului și, din două băi, două veceuri, două bucătării și două firme, nu mai are decât două băi și două veceuri. Bune și alea, Vasile, măcar ai unde să-ți verși, visceral… nervii pe sistem!… În paralel. Cine pe cine „face” în România?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: