Va trebui regândită încadrarea de personal

Șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete, a informat ieri că în anul școlar următor vor fi în total 165 de clase a IX-a, la licee, din care 93 clase de la SAM-urile desființate, care se vor transforma în clase tehnologice și vor funcționa pe lângă liceele tehnice.
 

“Toți absolvenții de clasa a VIII-a vor avea loc la liceu, cei care nu vor să urmeze liceele tehnologice pot să se oprească la clasa a X-a, iar după aceea își pot căuta un loc unde să facă practică de 6 luni și să dobândească o calificare. Cei care continuă liceul tehnologic vor învăța 12 clase, nu 13, cum este acum la ruta progresivă. Clasele de a X-a, a XI-a și a XII-a de la ruta progresivă existente acum sunt în curs de lichidare”. Dl Carcalete a mai precizat că acest transfer “nu presupune resurse financiare în plus”, deoarece liceele tehnice au baza materială necesară și pentru aceste clase tehnologice. Probleme vor fi însă în ce privește resursele umane, spune inspectorul general al IȘJ: “Nu că nu ar fi destule resurse umane, ci că acestea nu sunt concentrate în zonele unde vor fi liceele tehnologice. O parte dintre ingineri și maiștri își vor pierde catedra, dar vor apare catedre la nivelul liceelor tehnologice și se pot transfera”. La rândul său, inspectorul general adjunct Daniel Hrenciuc a precizat că elevii din zona cu SAM-urile desființate se vor deplasa la liceele tehnologice din alte localități cu microbuzele școlare. Conducerea IȘJ Suceava a anunțat ieri că Ministerul Educației a schimbat din nou planul de învățământ, care urma să fie afișat pe site-ul ministerului, ceea ce nu s-a întâmplat, cel puțin până ieri la ora 14. Conducerea IȘJ recomandase dascălilor să studieze planul respectiv, ca în funcție de schimbări să fie regândite încadrările de personal. “În funcție de modificările care vor apărea vom vedea dacă e cazul să recurgem la o nouă regândire a încadrărilor de la gimnaziu, așa cum s-a întâmplat la liceu”, a precizat dl Hrenciuc. Dl Hrenciuc s-a referit la reducerea numărului de ore la liceu la educație fizică și sport și engleză.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: