Municipiul Rădăuți trebuie să externalizeze serviciul de apă-canal

Astfel, localitatea va putea fi inclusă în planul județean de reabilitare a sistemului, în valoare de 120 milioane de euro
 

Daniel Cadariu, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, dar și președinte al Asociației Județene de Apă și Canal (AJAC), a anunțat, luni, că va participa la ședința Consiliului Local Rădăuți care urmează să discute asocierea municipiului cu AJAC. El a spus că, în cadrul ședinței, va explica aleșilor locali necesitatea acestei asocieri, pentru ca municipiul să poată beneficia de programul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Cadariu a arătat că adoptarea hotărârii de asociere ar presupune, în mod implicit, acceptarea ACET Suceava drept operator unic și externalizarea acestui serviciu din cadrul Societății Servicii Comunale Rădăuți. „În condițiile de austeritate bugetară, ar oferi posibilitatea municipiului Rădăuți să beneficieze de o sumă nerambursabilă de 10 milioane de euro din cei aproximativ 120 de milioane de euro ce vor fi investiți în întreg județul în reabilitarea rețelelor de apă și canal”, a spus Cadariu. Municipiul Rădăuți riscă să nu fie inclus în planul județean de reabilitare a sistemului de apă-canal, în valoare totală de 120 de milioane de euro, dacă nu externalizează serviciul de apă-canal, care este gestionat acum de SC Servicii Comunale Rădăuți, către operatorul regional de apă-canal ACET SA Suceava. În cadrul Programului Operațional Sectorial pentru reabilitarea sistemelor de apă și canal este necesar un operator regional (în județ, acesta este ACET SA Suceava).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: