„Vreau să vă asigur că voi sprijini relația regională dintre Polonia și România”

a spus ieri, la Suceava, ambasadorul Poloniei la București
Ambasadorul Poloniei în România, Wojciech Zajaczkowski, a declarat, ieri, la Suceava, că viitoarea colaborare între Polonia și România va avea o mare importanță în relația cu Uniunea Europeană, arătând că cele două țări au multe lucruri în comun.
 

Zajaczkowski a spus în cadrul unei întâlniri cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că prima vizită pe care o face în afara Bucureștiului de la preluarea funcției este în Bucovina, unde este și cea mai mare comunitate de polonezi din România. El a arătat că ambasada este preocupată de această comunitate de polonezi, pentru dezvoltarea și păstrarea identității ei, apreciind că între România și Polonia există multe asemă-nări și că cele două țări vor trebui să colaboreze în special în ceea ce privește relația cu UE. El a mai explicat că poli-tica agricolă are aceleași ten-dințe în Polonia și România, că structura satelor din Polo-nia este la asemănătoare cu cea din România și, de ase-menea, situația economiei. Diplomatul polonez a men-ționat că relația Polonia-Ro-mânia va trebui să aibă o mare importanță în colaborarea cu UE și a arătat că această cola-borare va avea două tendințe, una politică, la nivel înalt, și o alta, economică, la nivel regional. „Vreau să vă asigur că voi sprijini relația regională”, i-a spus Zajaczkowski președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, adăugând că este mulțumit de relația de colaborare existentă între județul Suceava și regiunea poloneză Silezia. La rândul său, președintele CJ, Gheorghe Flutur, a remarcat că pentru Polonia poarta centrală de intrare în România este Bucovina și a propus ambasadorului să sprijine proiectele inițiate de județul Suceava în domeniul promovării turismului. El a mai pro-pus un proiect de prezentare a unor „povești de succes” din diferite domenii, realizate de întreprinzători români și po-lonezi, care să constituie un exemplu. Totodată, președin-tele CJ Suceava a arătat că în condițiile în care și România și Polonia se învecinează cu Ucraina, vor trebui continuate proiecte care să sprijine această țară pe drumul spre Uniunea Europeană. „Nu cred că sârma lui Stalin ne mai face bine”, a spus Flutur ambasadorului Poloniei. Președintele CJ Suceava a mai arătat diplo-matului polonez că este important ca infrastructura de transport care leagă Suceava de Polonia să fie mult îmbu-nătățită, subliniind că în zonă nu există nicio autostradă. „Interesul este să legăm comu-nitățile locale pentru o mai bună dezvoltare”, a spus Flu-tur, iar ambasadorul Poloniei a arătat că va încerca să susți-nă aceste proiecte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: