Paradox:

În plină criză economică, numărul contractelor de muncă din județ a crescut cu 50%

„Suceava poate fi apreciat ca un județ cu economie solidă, în care criza financiară europeană nu provoacă mari daune”, relevă șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei
 

Județul Suceava reprezintă un caz atipic de reacție la criza economică. Situație remarcată de șeful Inspectoratului Teri-torial de Muncă, Mihai Airi-nei, care precizează că nici vor-bă ca agenții economici suce-veni să facă disponibilizări masive, ci, din contra, aceștia încadrează personal. Dl Airinei reliefează că, în octombrie, economia autohtonă a dat dovezi de „întărire”, cel puțin din punct de vedere al angajărilor. Astfel, luna trecută, în județ au fost încheiate 3457 contracte de muncă și au încetat 1954. Astfel, s-a înregistrat un plus de 1503 noi contracte, cu circa 500 mai multe față de media de sub 1000 pe lună, înregistrată în perioada trecută din 2008. „Influența ar putea veni din revenirea unor persoane bine calificate din țările Uniunii Euro-pene, unde au lucrat anterior”, relevă dl Airinei, adăugând că mulți dintre muncitorii în străinătate se întorc la vechile locuri de muncă, iar patronii, luând în calcul pregătirea lor profesională, îi reangajează. La această dată, în sectorul privat din județul Suceava își desfășoară activitatea circa 130.000 de persoane, în creștere sensibilă comparativ cu începutul anului, când ITM avea în evidență 121.000 de salariați. „Suceava poate fi apreciat ca un județ cu economie solidă, în care criza financiară europeană nu provoacă mari daune”, relevă șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: