Cei mai mulți sinistrați suceveni încă așteaptă să aibă un acoperiș deasupra capului

Prefectul județului Suceava, Ovidiu Doroftei, a dat asigurări că reconstrucția caselor afectate de inundații va fi finalizată în termenul stabilit. Prefectul a spus duminică, într-o conferință de presă, că unele familii care au avut serios de suferit de pe urma ploilor din vara acestui an vor primi un sprijin suplimentar dintr-un fond de solidaritate.
 

Ovidiu Doroftei a declarat că actualmente se execută lucrări pentru reconstrucția unui număr de 193 de case, dintre care patru în regie proprie, și că au fost predate un număr de 26 de case, din care 20 executate de către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. El a mai spus că până în data de 15 noiembrie vor mai fi finalizate încă 42 case. Prefectul a precizat că nu se mai reconstruiesc, din diferite motive, 27 de case, 23 la Arbore, una la Bălcăuți, două la Cacica și una la Șcheia, arătând că în cazul Arbore comunitatea locală a refuzat să se aloce terenuri pentru reconstrucția caselor afectate de inundații. El a arătat că respectivele case nu au fost distruse în urma inundațiilor, dar specialiștii au propus refacerea acestora pe alte amplasamente, în condițiile în care zona unde sunt construite este inundabilă. Prefectul județului a mai spus că sumele colectate prin Secretariatul General al Guvernului și a Ministerului Internelor și Reformei Administrative s-au constituit într-un fond de solidaritate destinat persoanelor afectate de inundații, iar sumele vor fi uti-lizate pentru a se interveni la casele afectate de inundații unde nu au fost trimise alte ajutoare, în afara celor prevă-zute în programul Guvernului României. El a mai arătat că, în cursul săptămânii trecute, a avut întâlniri cu primarii din localitățile sinistrate, iar sâm-bătă și duminică , împreună cu specialiștii din Prefectură, a inventariat toate necesitățile din aceste comune. „Vreau să subliniez că este pentru prima dată după revoluție când un Guvern inițiază un proiect guvernamental unitar pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de inundații”, a mai spus prefectul Sucevei. Totodată, în ceea ce privește intervențiile la infrastructură pe raza localităților afectate, Doroftei a solicitat autorită-ților implicate să urgenteze demersurile pentru întocmirea documentațiilor, astfel în-cât lucrările care s-au efectuat să fie decontate, în condițiile în care banii alocați de Guvern sunt disponibili încă din luna septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: