618 șoferi au suflat, în weekend, în „fiolă”

Acțiunea SPR Suceava s-a finalizat cu aplicarea a 184 sancțiuni și întocmirea a 5 dosare penale pentru consum de băuturi alcoolice la volan
13 șoferi au rămas fără carnete de conducere, 8 dintre aceștia pentru că au fost găsiți la volan sub influența băuturilor alcoolice, după acțiunea din 7 și 8 noiembrie a Serviciului Poliției Rutiere.
 

Urmând Planul de acțiune privind combaterea consumului de alcool, droguri sau alte substanțe cu efecte similare, inițiat de polițiștii suceveni, aceștia au trecut, sâmbătă și duminică, pe la „fiolă” 618 șoferi. Au fost aplicate cu această ocazie un număr de 184 sancțiuni în valoare de 15.905 lei. Din cele 11 infracțiuni constatate, 5 s-au referit strict la consumul de alcool, cei implicați alegându-se cu dosare penale. Titularul unui dosar este Sorin P., de 30 de ani, din Rădăuți, care a fost găsit conducându-și mașina personală, pe strada Putnei din localitate, cu o alcoolemie de 0, 85 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt exemplu este cel al conducătorului auto Viorel P., de 41 de ani, din localitatea Preutești, la care alcooltestul a indicat o concentrație de 0, 54 mg/l. Acțiunea SPR, ce are corespondență la nivel național, a fost inițiată ca urmare a creșterii îngrijorătoare a numărului șoferilor care intră în trafic deși au consumat alcool. IPJ Suceava a constatat în primele 9 luni ale acestui an, că 495 de conducători auto au dat dovadă de această inconștiență, 243 dintre ei reprezentând cazuri penale. Dacă Poliția ar fi reușit să-i oprească pe toți cei 495 înainte de a se produce accidente, ar fi fost ideal. Din păcate însă 75 au fost identificați cu alcoolemii de toate nivelurile, doar după ce au fost protagoniștii unui eveniment rutier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: