Rupte din viață

QRW21b

…Anticipam că vom vorbi astăzi și despre salam. Și îl pomeneam pe un coleg care, într-o discuție despre vinuri, spuse că, după ce cumpără salam, întâi îi dă câinelui să guste, iar dacă animalului îi place… M-am bucurat, sincer, în urmă cu vreo două săptămâni, aflând că inspectorii Protecției Consumatorului au prins a controla și supermarketuri, și hipermarketuri. După ce inițial au descoperit suficiente nereguli la vinurile comercializate, deunăzi ne-au informat (și v-am informat) despre și mai multe nereguli la… salam.
 

Deși elemente de fond și rezultate ale controlului sunt, iată, deja contestate (iar cel controlat – oricine ar fi – are dreptul acesta; drept cu atât mai mare când are și avocați excelenți), este de sperat ca, din “războiul” dintre inspectați și inspectori, și consumatorii să aibă de câștigat. > Așadar, m-am bucurat (în numele dumneavoastră de consumatori) de aceste descoperiri, în speranța că, încetul cu încetul, vom avea garanții mai mari că nu suntem trași pe sfoară nici în dughenele și buticurile de pe la colțuri, nici în mari magazine, cu nume sonore (și străine), dar care tot cu autohtoni lucrează (cu metehnele lor cu tot). M-am bucurat că inspectorii au dibuit și “gluma” cu prețul de la raft mai mic decât cel de la casă, cu care, probabil, destui ne-am confruntat până acum. Mai departe, câteva aventuri de cumpărător/consumator în astfel de magazine. Poate că acestea ar putea fi receptate cel puțin ca binevoitoare avertismente, așa încât să nu se mai repete. > Într-o revistă promoțională, se spune, printre altele, că un anume aparat electronic se vinde la un preț-minune de mic. (Oricum, astfel de prețuri trebuie privite cu circumspecție fiindcă, adesea, preț mic înseamnă marfă proastă.) Aleargă omul la magazin la două ore de la deschiderea perioadei de promoție la raft și… nu găsește produsul. “S-au vândut”, i se spune. “Dar câte ați avut, două sau trei?”, întreabă. Și nu i se mai răspunde. Hălăduind însă prin magazin, găsește aparatele pe un raft unde nu s-ar fi așteptat să fie. Și arată exact ca-n ofertă! Dă omul să pună mâna pe o cutie, dar frige. Prețul afișat e cu 250 lei mai mare! “Cum se poate?”, întreabă el, stupefiat. Și până la urmă găsește un filosof în uniformă care îi răspunde cam așa: “Aparatul din ofertă e model QRW21b, dar ăsta e cu totul altceva, e QRW21a, mult mai performant, de aici și prețul!”. Iar omul înțelege că a fost adus în magazin de QRW21b, iar, dacă tot este acolo, își cumpără două banane, o pereche de ciorapi și un kil de ulei. La manual, strategia aceasta este spusă cam astfel: “Totul e să atragi persoana în magazin și să ți-o faci client”. Zis și făcut. (Va urma, cu încă 2-3 aventuri)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: