Irimie îl atacă pe Irimescu

Candidatul PD-L pentru un mandat de deputat în colegiul 6 Rădăuți, Cristian Irimie, a declarat, într-o conferință de presă, că contracandidatul său din partea PNL, Mircea Iri-mescu, este în același timp și consilier local în municipiul Rădăuți, din partea PNȚCD. Irimie îi cere lui Irimescu să intre în legalitate și să preci-zeze dacă e ales local PNȚCD sau candidat PNL.
 

Candidatul democrat-liberal a arătat că, dacă Mircea Irimescu este membru PNL, atunci ar trebui să fie înlocuit din funcția de consilier local, iar dacă este membru PNȚCD, atunci este înscris ilegal drept candidat PNL. „Nu și-a pierdut calitatea de membru al partidului din par-tea căruia a candidat la alege-rile locale, respectiv PNȚCD. Mi se pare o încălcare flagrantă a legii, având în vedere că legislația României prevede că pentru a participa în alegeri trebuie să faci parte din par-tidul pe listele căruia candi-dezi”, a explicat Irimie. El a menționat că, probabil, Irimescu candidează pe listele PNL pentru că între Călin Popescu Tăriceanu și Marian Miluț s-a stabilit ca membri ai PNȚCD să candideze pe liste ale PNL, însă această înțele-gere nu a fost înscrisă juridic. „Această alianță a fost numai la televizor, nu a fost înregis-trată la Tribunal și nu este oficializată”, a spus Irimie, care consideră că este „jenant” pentru un candidat să înceapă, cu încălcarea legii, o campanie electorală pentru a ajunge în Parlamentul României, unde se fac legi. Mircea Irimescu este membru PNȚCD, și a fost validat de PNL să candideze pentru Camera Deputaților în circumscripția electorală Suceava. Irimescu a candidat în alegerile locale din partea PNȚCD la funcția de primar al municipiului Rădăuți și a obținut aproximativ 19 la sută din voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: