Festivalul „Nicolae Labiș” – 40

Primire a scriitorilor, în sala „Nicolae Labiș”

Președintele CJ, Gheorghe Flutur, le-a promis „azil turistic” în Bucovina
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a primit ieri dimineață, în prologul deschiderii oficiale a ediției 2008 a Concursului național de poezie “Nicolae Labiș”, pe scriitorii din juriul competiției și pe cei invitați la manifestare. Întâlnirea, protocolară, a avut loc în sala “Nicolae Labiș” din sediul CJ, fiind mediată de Pavel Blaj, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițonale Suceava, și de Carmen Veronica Steiciuc, directorul festivalului (CJCPCT).
 

Au participat aproape 20 de scriitori din țară și din Suceava (îi aflați din pagina 5 a ediției), alături de dna prof. Margareta Labiș. Scriitorii-gazde au fost reprezentați la întâlnire de Ion Beldeanu, președintele Societății Scriitorilor Bucovineni. Președintele Gheorghe Flutur și-a manifestat bucuria de a-i avea oaspeți, le-a vorbit despre legăturile din ce în ce mai apropiate cu Cernăuții, despre proiectele importante ale administrației județene (drumuri, turism), despre in-tenția de a sprijini (inclusiv fi-nanciar) păstrarea obiceiurilor locale, despre nevoia rea-lizării unei “cărți a patrimoniului” din județ. Subiectul intrării în campania electorală nu a putut fi evitat, prilej cu care dna Labiș a recitat primele două strofe din “Noi, nu!” de Nicolae Labiș (poem văzut ca sinteză a destinului românilor), iar dl Flutur (răspunzând unei întrebări puse de Calistrat Costin, președintele filialei Bacău a USR) a precizat că “nu-i întreabă pe scriitori ce culoare politică au”. În final, președintele CJ le-a spus, surâzător, oaspeților: “Oricând vă acordăm azil turistic aici, în Bucovina!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: