Cerșetoria, luată/combătută cu buna de un comando de autorități

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, în perioada 15.09.2008 – 20.01.2009 se află în plină desfășurare „Planul de Măsuri pentru Prevenirea și Combaterea faptelor stradale de Cerșetorie și Prostituție”.
 

În baza acestuia, în data de 30.10.2008, între orele 10 și 14, Poliția municipiului Fălticeni a organizat o acțiune în zonele cu potențial de risc ridicat de pe raza de competență, urmărindu-se depistarea și identificarea persoanelor care apelează frecvent la mila publicului, precum și a celor care comit fapte ce tulbură ordinea și liniștea publică, periclitând siguranța cetățeanului. Totodată, s-a acționat pentru depistarea persoanelor care practică acte ilegale de comerț, dar și pe linia prevenirii furturilor din buzunare. „La acțiune au participat lucrători din cadrul biroului poliției de ordine publică, polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, însoțiți de ofițeri și agenți din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității al IPJ Suceava, dar și lucrători din cadrul Biroului Asistență Socială și Protecția Copilului – Primăria municipiului Fălticeni și angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava”, ne-a informat insp. Gabriel Panțiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. În piața municipală, în parcuri, în zona magazinelor, în au-togară, pe străzile municipiului, au fost identificate, în doar câ-teva ore, un număr de 9 persoane care practicau cerșetoria, apli-cându-se amenzi contravenționale, în valoare totală de 1100 de lei. Interesant (dar cât de convingător?) este faptul că cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au purtat discuții cu persoanele depistate, explicându-le că apelarea în mod repetat la mila publicului constituie infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul penal român în vigoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: