La Suceava

A fost inaugurat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD)

Eveniment deosebit, mult așteptat de suceveni. Ieri, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, a fost inaugurat Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare (SMURD), de care unele județe ale țării beneficiază de mult timp.
 

Practic, acest eveniment era prevăzut pentru luna decembrie a acestui an sau în primăvara anului viitor, dar, așa cum s-a menționat (mulțumindu-se în același timp), în urma deselor intervenții la Ministerul Sănătății ale domnului profesor Alexandru Băișanu, pe când era prefect, situația a fost rezolvată mai devreme. Odată cu înființarea acestui serviciu, s-au primit 3 ambulanțe noi, de tip B1 și B2, cu rol de acordare a primului ajutor și transport. Acestea sunt dotate cu aparatură performantă pentru monitorizarea funcțiilor vitale și primajutor. De la 1 decembrie, alte două servicii de acest gen vor lua ființă la Siret și Vatra Dornei. După cum spunea domnul colonel Lucel Lulciuc, inspectorul șef al ISU, unitatea a trebuit să formeze personal propriu, care să fie încadrat la modulul de ambulanță, astfel încât calitatea misiunilor să fie cea așteptată și dorită de populație. Pregătirea personalului a fost făcută la Iași. Echipajele SMURD vor acționa pentru permiterea accesului, degajarea victimelor în cele mai bune condiții și cât mai rapid posibil, fără agravarea leziunilor existente, concomitent cu acordarea asistenței medicale în timp util, în cazul incendiilor, accidentelor și altor situații ce necesită o intervenție rapidă pentru salvarea de vieți omenești. La inaugurarea SMURD de ieri au participat prefectul județu-lui, Ovidiu Doroftei, subprefectul Angela Zarojanu, vicepreșe-dintele Consiliului Județean, Vasile Ilie, viceprimarul munici-piului Suceava, Lucian Harșovschi, directorul Spitalului Jude-țean Suceava, dr. Doina Motan Ganea, directorul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Daniel Martiniuc, reprezentanți ai mai multor instituții, ziariști. O parte dintre oficiali au luat cuvântul, manifestându-și satisfacția că are loc un asemenea eveniment mult așteptat. Totodată, ei au felicitat conducerea ISU pentru efortul depus pentru ca Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare să funcționeze și la Suceava. În finalul manifestării, a avut loc o demonstrație, cadrele sanitare și pompierii militari participând, prin simulare, la un eveniment rutier cu victime. Astfel, într-un timp record, s-a dezmembrat un autoturism implicat în eveniment, iar „victima” a fost transportată la spital. După cum am aflat, în cursul anului 2009, conform pre-vederilor, ISU Suceava va mai primi încă 3 ambulanțe, urmând a fi completat și necesarul cu autospeciale de descarcerare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: