„O viață mai bună în condiții de muncă deosebite”

Compania Națională Poșta Română a lansat concursul epistolar „O viață mai bună în condiții de muncă decente”, ajuns la a 38-a ediție. Această temă a fost elaborată de Uniunea Poștală Universală în colaborare cu Organizația Internațională a Muncii, care a lansat o campanie mondială despre importanța muncii în condiții decente. Campania are ca scop eliminarea exploatării prin muncă a copiilor, a muncii forțate, evitarea oricăror discriminări, prevenirea accidentelor la locul de muncă etc.
 

Concursul este adresat în exclusivitate copiilor în vârstă de maxim 15 ani și se desfășoară în perioada 15 ianuarie – 16 martie 2009. Lucrările, redactate sub forma unor scrisori, cuprinzând între 500-1000 de cuvinte, vor fi expediate oficiilor poștale județene până la data de 16 ianuarie 2009, cu mențiunea „Pentru concursul epistolar”. Desemnarea câștigătorilor fazelor județene va avea loc pe 2 februarie 2009. Lucrările primelor trei clasați din fiecare județ vor fi transmise spre selecție direcțiilor poștale regionale. Evaluarea acestora și desemnarea câștigătorilor etapei regionale se va face până la 2 martie 2009. Câștigătorul locului I al fiecărei regiuni poștale se va califica la etapa națională a concursului. Clasamentul la nivel național va fi stabilit după data de 17 martie 2009. Autorii compozițiilor clasate pe primele trei locuri la faza națională vor fi premiați în cadrul unei festivități organizate de Poșta Română. Lucrarea desemnată câștigătoare la nivel național, însoțită de traducerea în limba franceză sau engleză, va ajunge în final la UNESCO, organismul care va desemna câștigătorii la nivel mondial. Câștigătoarea locului I pe țară din acest an, eleva Claudia Goina, a ocupat locul V la nivel mondial. Regulamentul concursului poate fi consultat accesând site-ul www.posta romana.ro sau apelând telefonul nr. 0219393111.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: