Ovidiu Neamțu nu se lasă !

El este singurul candidat la șefia Spitalului Județean
Singurul candidat la funcția de manager general al Spitalului Județean Suceava este Ovidiu Neamțu, cel care în martie trecut a fost numit, fulger, la conducerea spitalului și tot atât de fulger a fost revocat din funcție. După două zile. Deși mai sunt medici care au absolvit cursurile de management organizate de MSP și ar fi putut candida pe acest post, niciunul dintre ei n-a făcut-o, nefiind vorba, probabil, despre o funcție prea tentantă.
 

După cum se observă, cu toate discuțiile legate de numirea sa, făcută atunci, să zicem, “peste noapte” la conducerea celui mai mare spital din județ, se pare că dl Neamțu dorește să demonstreze ceva și vrea să aibă ultimul cuvânt. În legătură cu această candidatură, directorul ASP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a precizat ieri: “Chiar nu mă așteptam să candideze dl Neamțu, dl Dan Fârțescu și-a exprimat intenția de a candida”. Postul de director general la spitalul sucevean a rămas liber după ce, la începutul lui ianuarie, fostul manager cu funcție obținută prin concurs, ec. Costică Dăscăliuc, a fost demis pe motiv de “management defectuos”. Conducerea unității a fost preluată interi-mar de directorul medical dr. Doina Motan Ganea, care a declarat din start că nu dorește să candideze pentru această funcție, fiind șefa Secției Oncologie a spitalului. După două luni, pe neașteptate, cu data de 10 martie 2008, fost numit manager Ovidiu Neam-țu, la doar două zile fiind revocat însă din funcție, tot de ministru, astfel că acesta n-a stat mai mult de o zi în ca-binetul directorial. Iar interi-matul a fost asigurat în con-tinuare de dr. Doina Motan Ganea. Un singur candidat este și pentru șefia Spitalului Psi-hiatrie Cronici Siret, psihologul Tiberiu Rotaru. Pentru șefia Spitalului de Boli Cro-nice Solca și a Spitalului Orășenesc Siret, ambele conduse de mai multe vreme cu titlu interimar, nu și-a depus dosarul niciun candidat. La primul este director interimar dr. Adrian Ignat, care-și anunțase inițial intenția de a participa la concurs. El ne-a declarat ieri că “am avut o problemă în familie și de aceea nu m-am în-scris. La următorul concurs am să mă înscriu”. Dr. Ionuț Grigore, directorul interi-mar ale celuilalt spital men-ționat, ne-a spus că nu a candidat “din motive de sănătate”. Concursul se va desfășura în perioada 26 octombrie-4 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: