Judecătorii au emis ieri mandat de arestare pentru patronul de la „Casa de Piatră”

Miercuri după-amiază, el s-a internat în spital motivând o angină pectorală > O comisie se va pronunța acum dacă Ion Popovici poate suporta regimul de arest
 

Judecătoria Suceava a emis ieri mandat de arestare pre-ventivă pentru Ion Popovici, patronul restaurantului „Casa de Piatră”, pentru instigare la distrugere. Petru Mândrilă, individul care a recunoscut că a dat foc pensiunii „Dolce Vita”, a măr-turisit că a făcut-o îndemnat de Popovici, care i-ar fi promis drept plată peste un miliard de lei vechi și un apartament. În urma declarațiilor făcute de incendiator, patronul nu s-ar fi achitat de datorie, astfel că autorul faptei l-a dat pe mâna autorităților. Popovici a fost adus mier-curi la judecătorie, cu propunerea de arestare preventivă făcută instanței de către procurori, dar avocații lui și-au făcut bine treaba. Au solicitat o jumătate de oră pentru studierea dosarului, apoi încă 24 de ore pentru a se informa asupra probatoriului procurorilor. Refuzați de instanță, apărarea a recuzat completul de judecată pe motivul neres-pectării dreptului la apărare al clientului lor. Cât au durat aceste proceduri judiciare, lui Popovici i-a expirat numai bine și ordonanța de reținere de 24 de ore, astfel că judecă-torii au fost obligați să-l pună în libertate. Mai mult, patronul de la „Casa de Piatră” a acuzat miercuri după-amiază și o angină pectorală și s-a inter-nat în spital. Mandatul de arestare pre-ventivă va fi executat după ce o comisie medicală se va pronunța dacă bărbatul este apt să suporte regimul de arest.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: