Zâzanie pe tema porților bucovinene

Consiliul Județean organizează concurs de creație plastică pentru realizarea unui monument cu caracter de semnalizare la intrarea pe teritoriul județului Suceava.
 

În aprilie 2008, deliberativul județean a aprobat realizarea a unui număr de 24 de obeliscuri care vor marca întrarea în județ, iar potrivit regulamentului de organizare a concursului, monumentul urmează a fi conceput ca o „poartă bucovineană”. Denumirea a trezit protestul consilierilor Gheorghe Iacob (PSD) și Angela Za-rojanu (PNL), care au precizat că această titulatură ar putea leza pe locuitorii județului care nu trăiesc pe teritoriul istoric la Bucovinei. „Aceste obeliscuri au menirea de a fi decorative, evocative și de identitate, adevărate porți bucovinene de acces în județul Suceava. Având o importanță deosebită sub aspectul semnificației, opera plastică, reprezentativă pentru județul Suceava, trebuie să aibă o valoare estetică pe care un concurs de creație o poate întemeia”, a subliniat, în expunerea de motive, arhitectul șef Constantin Rabiniuc Mocanu. Monumentul respectiv va fi amplasat la intrare, pe drumurile naționale care traversează județul, pentru început pe axele est-vest și nord-sud. Execuția obeliscurilor a fost inițial estimată la 500 de mii de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI