Din cauza apelor

Rădăuțiul – fără apă

Începând de joi noaptea locuitorii municipiului Rădăuți nu au beneficiat de apă rece decât într-un interval de câteva ore. Alimentarea cu apă a orașului are de suferit din pricina problemelor create de ploile abundente.
 

Președintele Traian Băsescu s-a deplasat sâmbătă după-amiază în județul Suceava, în zona Vicovu de Jos, afectată grav de inundațiile din ultimele zile. Președintele a vorbit cu sinistrații și le-a promis că vor fi primi ajutor pentru a-și reconstrui casele. Băsescu a convocat un comandament de situații de urgență pentru gestionarea crizei. Sâmbătă la amiază sosirea elicopterelor care aduceau în zonă autoritățile de la București au reușit pen-tru câteva minute să acopere zgomotul produs de rafalele de apă. Ploile căzute au inundat zeci de străzi din Rădăuți,apa pătrunzând până în casele oamenilor.Aici au fost afectate în mod deosebit străzile Dobrogeanu Gherea, Constantin Colibaba, Putnei, George Enescu, Andronic Motrescu, 1 Mai și zona Tolocii. Tot sâmbătă președintele Traian Băsescu a prezidat un comitet de situații de urgență la Rădăuți. La ședintă, au participat ministrul administrației și internelor Cristian David, ministrul mediului Attila Korodi și președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur. După ce a vizitat zona afectată, președintele a revenit la Rădăuti, unde a evaluat pagubele produse în urma inundațiilor. Constituirea celulei de criză a avut loc la sediul Direcției Poliției de Frontieră Rădăuți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: