În această vară

Jandarmi mai mulți în stațiunile montane

Militarii IJJ Suceava au intervenit în vara aceasta pentru salvarea a două persoane rătăcite pe muntele Rarău și la două scandaluri cu cheflii la cabana „Rarău”
Comandamentul Inspectoratului Județean de Jandarmi a suplimentat în sezonul estival efectivele de militari în stațiunile turistice ale județului Suceava, asigurând astfel cu mai mult spor combaterea fenomenelor infracționale și contravenționale din localitățile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Moldovița.
 

Mai mult, în zonele Dorna și Câmpulung, jandarmii din cadrul posturilor montane fac, 24 de ore din 24, patrulări pe traseele turistice cu câte una sau două patrule. Pentru a interveni la timp în cazul unor evenimente „turbulente”, comandamentul IJJ a dispus ca în zona cabanei Rarău să existe în fiecare weekend, când vin turiști mai mulți, o patrulă de jandarmi. „Am luat această măsură pentru că au fost cazuri când cabanierii ne sunau la 3, 4 dimineața, iar din cauza distanței mari nu puteam interveni la timp”, a declarat lt. col. Eugen Șalar, comandantul IJJ Suceava. De la începutul verii, în zona Rarău, patrulele montane de jandarmi și-au dovedit deja utilitatea. Militarii au salvat două persoane rătăcite pe trasee și au intervenit, la cabana Rarău, în două cazuri, când turiști „aburiți” bine s-au apucat de distrugeri. Măsuri specifice s-au luat în acest sezon și în restul posturilor din localitățile-stațiuni unde, pentru intervenții mai operative și eficiente, n-ar strica să fie câteva ATV-uri în plus. „Am făcut raport pentru dotarea cu ATV-uri a tuturor posturilor montane de jandarmi și sperăm într-o soluționare până în luna septembrie”, a anunțat lt. col. Șalar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: